Na vsebino

Tradicionalni pohod na Butoraj in Sadeže ob kulturnem prazniku, 2023

Na dan kulturnega praznika je Planinsko društvo Črnomelj v sodelovanju z Občino Črnomelj in Prostovoljnim gasilskim društvom Butoraj organiziralo tradicionalni pohod na Butoraj in Sadeže.

Pohodniki smo se v hladnem, a suhem jutru zbrali na Butorajski cesti pri Banovčevih, od koder smo se po gozdni poti odpravili na Butoraj. V tamkajšnjem gasilnem domu so vse prisotne pozdravili predsednik PD Črnomelj g. Darko Štukelj in predsednik PGD Butoraj g. Milan Butala. Otroci in mladi so pod mentorstvom g. Milke Kocjan pripravili kulturni program, v katerem so orisali umetniško pot Franceta Prešerna in recitirali njegove pesmi. Ker je letošnje leto razglašeno kot Kajuhovo leto, smo poslušali njegovo pesem; spomnili pa so se tudi belokranjskega pesnika Otona Župančiča. Programu je sledilo krajše druženje ob bogati postrežbi domačih dobrot, ki so jih pripravili skrbni domačini.

Pohod smo nadaljevali mimo cerkvice sv. Marka in po »Jožičini poti« do Sadežev, kjer sta nas po stari navadi pričakala in prijazno postregla Jožica in Ciril Kuzma. Ob koncu sta pohodnike k svoji zidanici povabila še Tatjana in Stane Malerič, kjer nas je pozdravil župan občine Črnomelj g. Andrej Kavšek. Ob šaljivih recitacijah na »panjičku« smo zaključili lepo preživet dopoldan.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj