Na vsebino

Uspela prireditev Šport Špas

Na lepo sončno soboto, 6. maja 2017, je na OŠ Mirana Jarca Črnomelj potekala prireditev v okviru projekta ŠPORT ŠPAS - dan druženja in gibanja vseh generacij. Učenci so povabili svoje starše, dedke, babice, sorodnike in ostale znance na prijetno preživetje sobotnega dopoldneva.

Ob 8. 20 smo se zbrali na igrišču za športno dvorano, kjer nas je pozdravil gospod ravnatelj. Po nagovoru je ob glasbi sledilo jutranje razgibavanje, nato pa pohodi in ogledi različnih dejavnosti, ki so potekale na različnih lokacijah.

Za šolo so si udeleženci ogledali postopek rezbarjenja, ki jim ga je predstavil g. Aleksander Kuzma. Pred šolo so gasilci prikazali reševanje z vrvno tehniko. Na Vražjem kamnu sta potekali dve dejavnosti, in sicer šolo jahanja, ki jo je predstavila ga. Ana Stariha, in vzgoja psov, ki jo je predstavil g. Andrej Bukovec s člani Športno kinološkega društva Bela krajina. Na Gričku je trener lokostrelstva g. Bogdan Sopčič skupaj s članicami lokostrelskega društva Legenda Kolpe prikazal tehniko lokostrelstva. Na igrišču v Loki sta slovenska reprezentanta v frizbiju Klaudijo Kuhar in Tomaž Kasovič prikazala tehniko meta in pravila igre frizbija.

Udeleženci so imeli tudi možnost merjenja krvnega tlaka, sladkorja in holesterol. Merjenje sta izvajali zdravstveni delavki iz Zdravstvenega doma Črnomelj.

Na igrišču za športno dvorano pa so gasilci prikazali reševanje ponesrečencev iz vozil,udeleženih v prometni nesreči.

Po nagovoru gospe županje Mojce Čemas Stjepanovič, v katerem je pohvalila vodstvo in zaposlene ter jim čestitala za odlične dosežke na raznih tekmovanjih in današnjo organizacijo, je sledila podelitev priznanj za najmlajšega udeleženca in najstarejšega udeležencu ter najštevilčnejšo družino. Najstarejša udeleženka prireditve je bila Ksenija Khalil, najmlajša Julija Bošnjak, Jan in Jure Bošnjak pa sta prijela nagrado za najštevilčnejšo družino. Priznanja sta podelila g. ravnatelj in ga. županja.

Letos so nas prvič obiskali novinarji iz Šport Špasa, ki so spremljali dogajanje na vseh mestih in pripravljali prispevke za oddajo Šport in Špas.

Preživeli smo zelo lep dan, v sproščenem in veselem vzdušju.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem sodelujočim na današnji prireditvi in hkrati vsem udeležencem ter jih ponovno vabimo na srečanje spet prihodnje leto.

Vir: OŠ Mirana Jarca Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj