Na vsebino

V nogometni reprezentanci U17 tudi Aljoša Matko

Slovenska reprezentanca do 17 let bo od 10. do 17. marca sodelovala v Elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo U17 2016. Slovenski selektor Dušan Kosič bo v Belgiji računal na osemnajsterico nogometašev, ki bodo zastopali barve dvanajstih različnih klubov. Med mladimi nogometaši je tudi Belokranjec Aljoša Matko.

»Upam, da bodo fantje zdravi. To je trenutno naša najmočnejša zasedba, si pa želim, da bodo prišli v dobrem stanju tudi vsi, ki igrajo v tujini,« je pred zborom reprezentance, ki bo v ponedeljek 7. marca, dejal slovenski selektor.

Slovenska reprezentanca bo pred odhodom v Belgijo opravila štiri treninge na domačih tleh. Prva kvalifikacijska tekma bo na sporedu 11. marca, ko se bodo naši fantje pomerili z gostitelji turnirja, dva dni kasneje bo sledil obračun med Slovenijo in Španijo, medtem ko bo zadnja tekma z Izraelom na vrsti 16. marca.

»Čakajo nas tri zahtevne tekme, saj igramo z ekipami, ki sodijo v sam vrh evropskega nogometa. Če bomo vsi zdravi, verjamem, da smo lahko konkurenčni v boju za napredovanje. Cilj je napredovanje na evropsko prvenstvo,« odločno zaključi Kosič.

Vir: Nogometna zveza Slovenije

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj