Na vsebino

Za Male viteze tudi prek Bele krajine

Eden večjih športno-dobrodelnih projektov v letu 2019 v Sloveniji je projekt "Okrog Slovenije 2019– za male viteze" s katerim bo tekač Bogomir Dolenc odtekel več kot 1200 km v 12 dneh.

Bogomir teče po cestah, ki so čim bližje meji Slovenije. Štart extremnega tekaškega projekta je bil 31. avgusta, zaključuje se 11. septembra 2019.

Bogomirju so se belokranjski tekači na dobrodelnem teku pridružili v petek in včeraj. Petkova trasa je potekala iz Osilnice prek Kostela, Starega trga ob Kolpi, Vinice in Podzemlja do Metlike, kjer je bil zaključek dnevnega teka pred stavbo Občine Metlika.

Včeraj je Bogomir nadaljevanje teka pričel pred stavbo Občine Metlika ob 8. uri, kjer mu je srečno pot in lahke noge zaželel župan, z njim pa so prve kilometre proti Trnovcu, Dolnjemu Suhorju in do vrha ceste preko Gorjancev tekli lokalni tekači.

Ker Bogomir s tekom zbira denar za Ustanovo mali vitezi, ki pomaga otrokom ozdravljenim od raka, ga lahko podprete tudi z donacijo. Na številko 1919 lahko pošljete ključno besedo VITEZ ali VITEZ5 in tako prispevate en oziroma 5 evrov. Več o projektu Okrog Slovenije 2019-za male viteze si preberite TUKAJ.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj