Na vsebino

Žana Pintarič 9. na SP v Berlinu

V Berlinu se je za devetčlansko slovensko reprezentanco, katere del sta bili tudi Belokranjki Urška Čavič in Žana Pintarič, zaključilo svetovno prvenstvo v tarčnem lokostrelstvu. Kljub temu, da domov ne bodo prinesli medalje, je bilo to prvenstvo med uspešnejšimi, saj se je Žani Pintarič uspelo uvrstiti med prvo deseterico. Med 140 udeleženkami se je prebila vse do osmine finala, kar ji je prineslo končno 9. mesto. To je pomenilo najboljši slovenski posamični dosežek med dekleti.

Žano Pintarič je v odločilnem dvoboju premagala Čehinja Marie Horačkova s 6:4. Najprej je Semičanka s 6:2 premagala Turkinjo Fatmo Marsali, nato s 6:4 Britanko Louiso Piper ter s 6:4 Kanadčanko Kristine Esebuo.

Urška Čavič je v posamični konkurenci z ukrivljenim lokom tokrat na 119. mestu končala že v kvalifikacijah.

Žana Pintarič, Urška Čavič in Ana Umer so bile z ukrivljenim lokom ekipno 28. Med mešanimi ekipami, nastopila sta Žiga Ravnikar in Žana Pintarič, je bila Slovenija 30. Slednji ekipi si prav tako nista zagotovili izločilnih bojev.

Slovenci sicer niso dosegli cilja, to je medalje in kvote za olimpijske igre v Parizu naslednje leto. Bili pa so blizu temu načrtu. Naslednji priložnosti bosta maja na evropskem prvenstvu in nato junija na zadnji tekmi svetovnega pokala pred olimpijskimi igrami.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj