Na vsebino

Življenje vrhunskih športnikov v mehurčku

Po dolgem času so se naše tekmovalke udeležile reprezentančnih priprav, ki so potekale v športnem centru Planica, od četrtka 28. 1. do nedelje 31. 1. 2021. Treninge je vodil selektor Gorazd Toplak. Preden so vstopile v »mehurček« so morale opraviti test za covid-19, ter ga ob prihodu posredovati selektorju. Test ni smel biti starejši od štiriindvajset ur. Testiranje so uspešno opravile v ZD Črnomelj. Na pripravah so sodelovali tekmovalci kadetske, mladinske in članske reprezentance, vendar pa je bila reprezentanca v okrnjeni zasedbi, saj so bili nekateri pozitivni na testiranju. Spodaj si lahko preberete izjave in vtise naših tekmovalk.

Nastja:

Življenje v mehurčku zame ni predstavljalo velike razlike kot priprave v preteklosti. Družili smo se, zvečer igrali Activity, nekateri smo si v soboto zvečer pogledali borbo KWS Uroša Jurišiča. Pred vsakim obrokom smo si razkužili roke in si nadeli plastične rokavice, saj je bila hrana samopostrežna. Za higieno je bilo zelo dobro poskrbljeno, saj so bila razkužila po celem domu in pred telovadnico. Prav tako je JJZS priskrbela svoje razkužilo, da smo si razkužili roke preden smo stopili na tatami in ko smo ga zapustili. Všeč mi je bilo, da smo se lahko v takšnih časih skupaj družili in trenirali. Prav tako se ni nobeden pritoževal glede nošenja mask, saj se vsi zavedamo, da moramo skrbeti za varnost sebe in drugih.

Iva:
Po skoraj enem letu smo reprezentanti Slovenske reprezentance stopili na tatami. Po tolikem času se je bilo super udeležiti priprav, kjer smo se družili zabavali, seveda pa smo tudi resno trenirali. Lahko smo si ogledali okolico Planice, velikanko, ki je nepredstavljivo visoka. Zelo sem srečna, da sem se lahko kljub pandemiji udeležila priprav. Kot slabost priprav v tem času bi omenila to, da se nekaj tekmovalcev ni moglo udeležiti priprav, ker so se okužili s korono. Prav tako pa je slabost testiranje, ampak je to ednina možnost za udeležitev priprav.

Loti:
Življenje v mehurčku ni spet tako drugače kot normalno. Z razliko od tega, da imamo maske na hodnikih in v prostorih, kjer so prisotni drugi ljudje, je vse isto. Seveda smo si vseeno redno razkuževali roke in tatami, vendar pa v prostoru, kjer smo bili samo mi, mask nismo nosili. Ne predstavljam si, da bi morali maske nositi tudi na tatamiju ali pa ohranjati razdaljo med nami, kot so bila priporočila na začetku epidemije. Priprave so bile zelo naporne. Jutranji tek ob 6.30, zajtrk, dopoldanski trening, kosilo, spanje, popoldanski trening in večerja. Vmes pa sem morala najti čas še za matematiko in ostale predmete.

Naslovna fotografija; Svetovni prvak Benjamin Lah je Nastji in Ivi podaril kapo za rojstni dan.

Fotografija 2; Ninje, članice slovenske reprezentance (Nastja, Loti in Iva)

Vir: ŠD Ninja

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj