Na vsebino

Črnfest 2023 – 17.– 26. avgust – Dobro za vse

Četrtek, 17. avgust: Astrid, 20:00, Črnomelj, grajski atrij

Astrid Ana Kljun je slovenska alternativna pop/hip hop izvajalka, vokalistka, harfistka in plesalka, ki se je slovenski javnosti prvič predstavila leta 2019 s skladbo Coconut.

Danes zasedbo poleg Astrid sestavljajo še Tomaž Zupančič (sintisajzer, bas, kitara), Luka Flegar (kitara) in David Nik Lipovac (bobni, perkusije). Letos so prvič nastopili na festivalu MENT v Ljubljani, v mesecu novembru pa načrtujejo izdajo prvenca.

Petek, 18. avgust – RAP/TRAP: Masayah, Capital Crew, Klinci, 21:00, Črnomelj, grajski atrij

Masayah – mlada hiphop in RnB glasbenica je imela uspešen začetek leta, saj je bil njen prvi hit Ni panike najbolj predvajana skladba lanskega leta. Sredi aprila je izdala svoj prvi samostojni album ZAVEDNO, ki je na pretočnih platformah še vedno na prvem mestu najbolj prodajanih albumov.

Pred seboj ima tako očitno svetlo glasbeno prihodnost. V maju mesecu je razprodala Kino Šiska, kjer je predstavila svoj novi album Zavedno, ki ga bomo že lahko slišali na ČrnFestovem odru. Takoj za tem je nastopila na Sea Star festivalu, v nadaljevanju pa napoveduje turnejo po Sloveniji.

Capital Crew (CPTLC) je ena izmed pomembnejših izvajalcev slovenske trap scene. Skupina, ki izhaja iz Ljubljane, je v zadnjih nekaj letih močno prispevala k razvoju slovenskega trapa, leta 2018 so po pozitivnem odzivu na njihovo glasbo izdali EP Capital Hyu, kjer je bil producent prihajajoči talent Hyu. Ta izdaja je med oboževalci dosegla izjemen uspeh in pridobila priznanje nekaterih najpomembnejših umetnikov v državi.

Klinci so domača skupina iz Metlike, ki strogo nasprotujejo klasičnim in ustaljenim pravilom. Maj, Črt in Marko skupaj ustvarjajo že več kot 5 let, frendi pa so že od rojstva. V svojem ustvarjanju nasprotujejo cenzuri, konformnosti in že prežvečenim tematikam. Trap glasba jim pri tem nudi ventil za izražanje, saj lahko v tej eksperimentirajo z različnimi zvoki, stili in vsebinami, kar so pokazali tudi v novem albumu FRENDI.

Sobota, 19. avgust – ŠPORT: Košarka 3x3, 9:30, Črnomelj, košarkarsko igrišče Loka

Košarka 3x3 ali ulična košarka je hitro rastoča različica tradicionalne košarke, ki se igra na polovici standardnega košarkarskega igrišča in vključuje dve ekipi po tri igralce, zato tudi ime "3x3". Prijave zbiramo na [email protected]

Sobota, 19. avgust – ROCK: Dan D, Kokosy, 21:00, Črnomelj, grajski atrij

Novomeška skupina Dan D je nastala leta 1996. Danes jo sestavljajo Tomislav Jovanović – Tokac, Dušan Obradinović – Obra, Marko Turk – Tučo, Nikola Sekulovič in Boštjan Grubar – Bošti.

Kljub statusu ene najpopularnejših slovenskih rock skupin, Dan D ne pristaja na glasbeno cono udobja. Svoje poslušalce z vsakim albumom in nastopom izzivajo z drugačnimi pristopi in raziskovanjem novih glasbenih prostranstev. V svoji karieri so nanizali vrsto hitov, kot so Čas, Voda, Plešeš, Počasi in drugi.

Kokosy so 4-dimenzionalno bitje pretežno glasbene nature, ki slovenski glasbosferi ponuja svež vetrič nedefiniranosti. Žanrsko se Kokosy ne opredeljujejo pretirano, lahko bi dejali, da predstavljajo nov val indie-pop-jazz-funk-punk-softboirocka.

Fante že od leta 2019 družijo iskrena besedila in čedalje manj povprečne melodije. V njihovi zbirki koncertov se že nekaj časa nahajajo prizorišča, kot so Cvetličarna, Orto Bar in Škisova tržnica, aprila 2023 pa so v razprodanem Kinu Šiška predstavili svoj drugi album, Čustveni vrtiljak. Ta nas popelje skozi občutke, ki so prežemali Koko-druščino zadnjih nekaj let, vse od izida njihovega prvenca, Hudih bejb na dopustu.

Kot pove že ime, je drugi album nabito poln spekter čustvenih poslastic. Z njim so Kokosy vstopili v bendovsko adolescenco, ki jo uspešno raznašajo naokrog s koncerti po Sloveniji in tujini, oziroma po besedah Izidorjeve mami: “Sej tale vaš ansambel pa tud niti ni tok švoh, al kaj?”

Nedelja, 20. avgust – URBANA KULINARIKA, 14:00: Ponudniki hrane in pijače, koncert Dej Še`n litro, Črnomelj, okolica Črnomaljskega gradu

Ponudniki letošnje kulinarike bodo:

Hrana: Anja Fir, Zala Pungeršič, Pizza p’lc, Pieshop, Vafl in Sašine butične sladice

Pijača: Napoleon Caffe, Vinska klet Metlika, Hiša vina Pečarič, Petriot gin, Pivovarna Črnovar in Pivovarna Vizir

Dej Še’n Litro je skupina mladih šolanih pihalcev, trobilcev in tolkalcev iz Slovenske Istre, Krasa in Goriškega, ki je nastala leta 1999 v Ljubljani za potrebe poživitve žurov v študentskih domovih v Mestnem Logu. Njihov program je zelo raznolik in sega od etno komadov slovenskega in balkanskega prostora, pop in jazz uspešnic, do avtorskih skladb, preko katerih skupina ustvarja edinstven zvok in vzdušje. Leta 2008 so izdali prvenec Na Mizo!, ki obsega 8 komadov.

Osnovno vodilo skupine je zabavati občinstvo in se zabavati, kar je razvidno iz odrskih in neodrskih nastopov, na katerih skušajo spraviti publiko na noge z energičnimi nastopi, humornimi vložki in seveda dobro glasbo, izvedeno v celoti v živo. Poleg ohranjanja tradicije, skupina predvsem stremi tudi k drugačni interpretaciji, kar jih naredi unikatne in zanimive.

Torek, 22. avgust – STAND UP: Goran Vugrinec, 20:00, Črnomelj, grajski atrij

Goran Vugrinec se je rodil leta 1985 v Zagrebu. S stand-upom je začel leta 2009. Njegov prvi nastop je bil katastrofalen. Imel je tri šale, od katerih je dve slabo povedal, tretjo pa pozabil. Kljub temu mu je nastopanje všeč, zato se je vanj poglobil. Istega leta je osvojil prvo nagrado in začel nastopati s profesionalnimi komiki. Vse drugo je zgodovina. Trenutno nastopa kot del ekipe Lajnap, skupaj z Vlatkom Štamparjem, Aleksandrom Curać-Šarićem in Tomislavom Kozačinskim Koza, za seboj pa ima že več kot 800 nastopov.

Sreda, 23. avgust – Otroška predstava: Čudežna omara: 18:00, Črnomelj, grajski atrij

Škratka Rumenka in škratek Rdečko imata veliko neuresničenih želja. Želita si vsemogoče plišaste igrače, avtomobile na daljinsko vodenje, kužke na baterije, sladkarije. Moder oče škrat pa jima vedno pravi, da ju materialne stvari ne bodo osrečile, ampak da se prava sreča skriva v njima. Ko očeta nekega dne ni doma, mu pobalina vzameta čudežno omaro, za katero se govori, da uresničuje vse skrite želje tega sveta. A omare ne moreta odpreti, zato za pomoč prosita otroke.

Predstava je namenjena otrokom od 3 do 10 let.

Sreda, 23. avgust – Monodrama: Money Power Glory: 20:30, Črnomelj, grajski atrij

Psihološka monodrama Money Power Glory je delo ustvarjalca Jakoba Adamiča Šemeta. Govori o umetniški eliti, zapletenih družinskih odnosih in posameznikovi poti skozi splet okoliščin, ki ga v vrvežu otroških spominov in travm, prepletenih z realnostjo sedanjega trenutka potiskajo čez rob.

Četrtek, 24. avgust – JAZZ: Funk Fact, 20:00, Črnomelj, grajski atrij

Funk fact je zasedba štirih prijateljev iz Celja in širše okolice. Leon Firšt (klaviature), Alen Kovše (vokal, kitara), Jaka Krušič (bas) in Gregor Hrovat (bobni) so se po več kot desetih letih skupnega preigravanja po najrazličnejših zasedbah združili z željo po skupnem brezmejnem ustvarjanju in igranju funka. To sodelovanje pa je že postreglo s popevko tedna na Val 202 in zagotovilo redno gostovanje funka na radijskih frekvencah. Njihov debitantski album je izšel pred kratkim, zato ga bomo že lahko slišali na ČrnFestovem odru.

Petek, 25. avgust – PUB KVIZ: Don Kvizot, 19:00

Kvizmojster Don Kvizot je na misiji dvigovanja lokalne pub kviz scene na raven, ki si jo Slovenija zasluži. Rad si misli, da udeležencem na kvizih pomaga neuporabno znanje spremeniti v zlato. Metaforično, kakopak. Največji kviz letošnjega poletja ni samo za pametnjakoviče. Na svoj račun boste prišli tudi tisti, ki ste imeli v šoli popravca in imate prijatelje z odličnim spominom.

Petek, 25. avgust – GRAJKO GRE V KLUB: DJ Maii in DJ Rasky, 22:00, Črnomelj, grajski atrij

25. avgusta se bo atrij pretvoril v klub, kjer boste ti in tvoji prijatelji lahko plesali do jutranjih ur na ritme yugo rock in EDM. Za dobro glasbo bosta poskrbela DJ MAII in DJ Rasky.

Sobota, 26. avgust – ŠPORT: Tenis turnir mešanih dvojic, 12:00, Črnomelj, Teniški klub Loka

Žogica nam bo spet ušla na teniško igrišče TK Loka, kjer bo 26. avgusta potekal ČrnFest teniški turnir dvojic po sistemu šampanjca oz. naključnih parov. Pred turnirjem dvojic bo dopoldan potekal tudi turnir za otroke. Prijave sprejemamo na [email protected].

Sobota, 26. avgust – GLAVNI KONCERT: Goran Bare – Majke in Kontradikshn, 21:00, Črnomelj, grajski atrij

Majke so hrvaška rock skupina, ki je bila ustanovljena v Vinkovcih leta 1988. Njihov zvok je značilen po energičnem rocku s primesmi punka in bluesa, besedila pa obravnavajo globje družbene in čustvene teme. Vokalist benda, Goran Bare, s svojim močnim glasom, iskrenimi interpretacijami ter besedami predstavlja simbol upora in kritiko družbe. Skozi leta so Majke pridobile ogromno popularnost in zvesto občinstvo zahvaljujoč energičnim nastopom v živo, kjer njihova glasba oživi na edinstven način. Velik uspeh so dosegle pesmi, kot so Teške boje, Budi ponosan, Vrijeme je da se krene in številne druge. Skupina je skozi svojo kariero doživljala različne spremembe v zasedbi, vendar so kljub temu ostali zvesti svojemu izrazu in glasbeni estetiki.

Domači trio Kontradikshn, imenu primerno, združuje nezdružljivo in na hipnotičen ples privabi tudi tiste, ki se bolj poredko znajdejo na plesišču. Bend sestavljajo Matej Plešej (kitara, sintetizator), Petar Stojanović (kitara, sintetizator, glas, besedila) in bobnar Anže Kump. Njihov spoj lomljenih ritmov, synth punka in sodobne elektronike je opisan kot srečanje The Prodigy, Laibach in The Chemical Brothers. Leta 2013 so med 400 tekmovalci osvojili 2. nagrado na največjem regionalnem festivalu za nove bende – Demofestu v Banja Luki. Od takrat so se zvrstili še številni nastopi in turneje tako po Sloveniji kot po Evropi, leta 2016 pa so izdali prvenec Reframing.

Vir: http://klub-kbs.si
Klub belokranjskih študentov

Klub belokranjskih študentov

KBŠ

klub-kbs.si

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj