Včasih želimo samo izgledati kar najbolje in vaša oblačila so očitno velik del tega. Morda pa ne veste, da vas lahko oblačila in tehnike oblikovanja naučijo videti višje in vitkejše. Ta objava ne govori o dieti ali podpori kulturi, ki hvali vitko postavo. Namesto tega govori o tem kako z oblačili oblikovati vaša telesa in jih predstaviti v najboljši možni luči.

Tako kot ličila poudarijo vašo naravno lepoto, bodo naslednji stilski nasveti izboljšali vaš slog in obliko telesa. Tudi če se ne želite posebej obleči, da bi izgledali visoki in vitki, vam bodo ti nasveti pomagali izboljšati slog, tako da boste poudarili svoje najboljše lastnosti in se izognili neprijetnim razsežnostim.

1. Dodaj pas, da poudariš svoj pas

Skoraj vsaki oblika telesa paše dodajanje tankega pasu za poudarjanje pasu. Če dodate vizualno podobo, da osredotočite svojo obleko, privabite pozornost ljudi na pas, ki podaljša noge, daje definicijo vaše obleke in vas naredi vitkejše, tako da poudarite ta tanjši del telesa. Če želite takšen učinek najboljše deluje tanek pas, saj lahko širok pas ustvari vaš srednji del širši, kot je naravno

2. Monokromatski slog

Enobarvno je skrivnost sloga, o katerem ne govori dovolj ljudi. Oblačila istega tona, oziroma enobarvna, monokromatska oblačila so obleke, ki jih najlažje kombiniramo in v njih izgledamo odlično.

Obleka, ki bo videti visoka in vitka, pomeni pravilno plastenje (izogibanje tistim obsežnim slojem, ki vas razširijo) in barvo. Ključno je, da z izbiro barve optičnopodaljšate svoje telo.

Temnejši toni in črna zelo dobro vplivajo na vitekjši videz. Zagotavljajo manj možnosti za gube ali vlečenje in ustvarjajo poenostavljeno silhueto. Ker je vaša obleka vsa (ali večinoma enobarvna), pri oblačenju obleke nič ne moti oči.

Čeprav imam rada popolnoma črn ansambel, to ni tvoja edina možnost. Mornarica, bordo in kateri koli temnejši odtenek bi prav tako delovali.

3. Navpični vzorci ali črte

Način, kako ljudje procesirajo obleko, je zelo povezan z vizualnimi znaki obleke. Kjer so podrobnosti ali poudarki, se oko ustavi, da bi to sprejelo. Torej vse navpične črte, šivi ali odtisi pomagajo očesu, da se premika od vrha do dna obleke, v nasprotju z vodoravno. To pomaga pri tem, da ste videti tanjši in višji.

Moja najljubša možnost za to so hlače z navpičnimi črtami. So klasične, lahko se oblečejo tako, da ustrezajo številnim modnim stilom, in so lahko še vedno temeljni kos vašega videza (namesto poudarka).

4. Visok pas

Kolikor smo se temu poskušali izogniti, so se vrnile hlače z nizkim pasom. In če vam je ta stil všeč ga seveda vzemite za svojega. Če pa je vaš cilj videti tanjše in višje, hlače z nizko porastjo niso vaš prijatelj. Ne samo, da se vam trup zdi daljši, noge pa kratke, pogosto povzročijo, da je trebuh bolj izrazit in se nekako razlije iz pasu (tudi če imate zelo raven trebuh). Hlače ali krila z višjim pasom bodo vaš trup povišale in ga hkrati optično zoožale. Pri tem slogu pa je tudi pomembno,da zgornji del zataknemo v hlače oziroma krilo.

5. V-izrez

Čeprav ne trdim, da bi morali odstraniti vsak izrez in nositi samo v-izreze, so odlična možnost, da olajšate okvir. Ustvarjajo vizualno točko proti tlom, ki potegne oko navzdol. Za ta učinek ni nujno, da je globok izrez. Pomagalo bo, če na majici pustite nekaj gumbov razpuščenih ali imate celo majhen v-izrez.