Na vsebino

Bi raje imeli več časa ali več denarja?

Čas je denar! Se strinjate? Nekateri imajo več časa in drugi več denarja. Načeloma naj bi držalo, da imajo tisti, ki imajo več časa manj denarja, in tisti ki imajo več denarja, manj časa. Najbolje je kadar imamo oboje in najslabše, kadar nimamo ne enega in ne drugega. Sicer pa kaj nam koristi ves denar tega sveta, če ga nimamo časa porabiti?

Človek na eni strani služi denar, da ga lahko na drugi strani porabi. V teoriji naj bi to pomenilo, da nekdo ki hodi v službo, z denarjem ki ga zasluži, nekomu drugemu plača, da mu zgradi hišo. Na žalost pa pogosto ni tako, saj si marsikdo s svojo plačo ne more privoščiti, da bi na takšen način gradil. Veliko je takšnih, ki moramo poleg tega, da hodimo v službo in služimo denar, veliko stvari narediti sami. To pa zato, ker nimamo dovolj denarja, da bi za vsako stvar plačevali mojstre.

In tukaj sistem zataji.

Ker mnogi nimamo dovolj denarja, moramo v raznorazne projekte vložiti tudi veliko svojega časa. Zato se dogaja, da zdravniki doma polagajo keramiko, posledično so keramičarji brez dela in v zdravstvu dolge čakalne vrste. To je bila zdaj šala, ampak vsi vemo, da je v vsaki šali tudi nekaj resnice.

Ko smo ravno že pri hišah. Mislim da tisti, ki si v življenju želi več časa, rešitve ne bo našel v hiši. Hiša zna biti časovno in denarno zelo potratna stvar. Namesto da bi šli med prvomajskimi prazniki na izlet ali potovanje, moramo doma urejati okolico. Na koncu pa še dobro da nikamor nismo šli, saj bi nam zmanjkalo denarja za novo kosilnico, ker se je stara pokvarila. Speti malo črnega humorja.

Zaradi službe in vseh opravil, ki jih moramo opraviti izven službe, se lahko hitro zgodi, da nam zmanjka časa za družino in bližnje. Zato moramo biti zelo pozorni, da si na grbo ne zvlečemo preveč, saj nekaterih stvari denar preprosto ne more nadoknaditi. Odkar sem oče, si želim čim več časa preživeti s svojo hčerko. Ni denarja, ki bi mi ga lahko nekdo ponudli, da bi zamudil pol leta njenega odraščanja. Če bi pa sprejel ta denar, bi to naredil samo zato, da bi njej lahko zagotovil boljšo prihodnost.

Vsak dobi le eno priložnost in le eno življenje. Dobro moramo premisliti, katere stvari nam v tem življenju pomenijo največ. Je to denar in materialne dobrine, ali pa so to čas in lepi spomini. Ničesar ne bomo vzeli s sabo iz tega življenja in prenesli v naslednjega. Vse kar ostane je spomin na nas. Dokler si ne vzamemo časa za ljudi okrog sebe, pa se lahko zgodi, da za nami ne bo ostal nihče, ki se nas bi lahko spominjal.

Česa si vi želite imeti več? Je to denar ali morda čas? Upam, da imate obojega na pretek.

Pazite pa le, da ne boste veliko denarja zmetali za stvari, ki vam kradejo dragoceni čas.

Za konec pa še mali popravek. Čas ni denar, ampak je bogastvo.

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj