Na vsebino

Emocije

Kaj je človek brez emocij? Robot! Roboti so že tisti, ki znajo mnogo stvari narediti kot človek, nekatere tudi bolje, toda nimajo emocij. Manjka jim ta ključna stvar ljudskosti, da bi nas lahko ogrozili na tem planetu. Katji takrat več ne bi bili obvladljivi. No morda bi, ampak zelo težko.

Emocije ali čustva, skrivamo nekje v sebi. So zelo nejasna stvar, a hkrati tako zelo pomembna za razvoj civilizacije, kajti brez emocij se more priti do ljubezni.

Do razmišljanja o emocijah me je privedlo razmišljanje o pogovarjanju prek SMS sporočil, mailov itd. V takšne tekstovne načine komunikacije mi ne moremo vpeljati še emocije. Neki plastični poskusi so bili z "Emoji" ali po slovensko "Čustvenčki" toda na koncu bolje služi zabavi kot pa namenu.

O nekaterih temah se ne moreš tako pogovarjati. Je mnogo bolje, da osebo pokličeš in bo že ob tvoji prvi besedi mogoče že lahko prepoznala v kakšnem razpoloženju si. Z razgibanim tonom govorjenja pa je možno ugotoviti tudi marsikaj drugega.

Nekatere osebe pa ne rabijo povedati nič, da bi videli njihove emocije. Piše jim na obrazu in vidi v očeh.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj