Na vsebino

Moja BABI

Moja babi je zakon.

Moja babi je superbabi.

Moja babi z mano na skrivaj krade čokolado in se skriva pred mami.

Moja babi me potolaži, ko mami paničari. Potem potolaži še njo.

Moja babi ne sitnari. Moja babi je potrpežljiva in miri še mami, ko ona ne najde izhoda.

Ko sem bolna, mi babi skuha najboljši čaj. Čaj skuha tudi mamici in naju obe pošlje v posteljo.

Tudi mene kdaj boli zobek, trebušček ali pa je preprosto polna luna. In sredi noči jokam. Brcam. Kričim. Takrat me moja babi vzame k sebi in toplo objame, ko mami več ne zmore.

Ko je mami pri frizerju, nisem jaz sama doma. Moja babi me pripravi in frizira, da sem lepša od svoje mami.

Moja babi me uči vse o kokoškah, prašičkih, paradižniku na vrtu in solati na njivi. Moja babi to vse tudi najbolje pripravi.

Ko padem, me babi objame in poljubi rano. Reče mi, da je vse v redu in da ne boli. Potem to isto pove še mamici, ki panično išče spreje in obliže, da me kot mumijo povije. Vendar babičin poljub pozdravi vse.

Ko sem lačna, mi babi skuha juho, speče palačinke in pogreje mleko. Vse to poje še mami, ko pride iz službe. Mami ve, da skuha še zanjo in kako zelo je babi zlata, ker ona nima časa.

Moja babi vedno dovoli, da kuham skupaj z njo. Ona se ne boji kot mami, da ji bom polila ali razbila. Če kaj prevrnem, moja babi to brez besed pospravi.

Moja babi je manekenka in pol. Odpelje me v trgovino in z mano nakupuje, obleče me najlepše hlačke, na glavo mi da najlepšo kapo. Včasih kakšno stvar kupi še mamici, ker ve, da si sama ne bo. Mami raje kupi meni, kot sebi. In takrat jo moja babi pockrlja.

Moja babi je super šofer. Ko mami pozno dela, me babi vzame iz vrtca. In takrat me kot princesko varno pripelje domov. Izvoli kraljična, mi reče, ko mi poda roko in mi pomaga iz avta.

Moja babi je moj najboljši učenec. Tiho in pridno sedi srede dnevne sobe z dojenčki in posluša, kako jih učim novo pesmico. Moja babi se ne jezi, ker so igrače povsod razmetane. Moja babi potem z mano pospravi.


Moja babi je super babi. Moja babi je super mami moji mami. In moja mami to ve. To vem tudi jaz. In zato jo imava tako zelo rade.

Vir: Busy Blonde Blog

Polno zasedena blondinka, čistokrvna Belokranjka. S familijo, službo in podočnjaki na hrbtu. Prikrita hedonistka, ki klišejsko ljubi hrano, vino, modo in potovanja. Čisto zares in nezlagano pa obožuje svojo Belo krajino. Vsak petek si preberite njeno s sarkazmom in humorjem začinjeno razmišljanje o življenju povprečne družine v Beli krajini.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj