Na vsebino

Naš mizar nikoli več ne bo Ljubljančan

Ja se grem stavit, da v celi Beli krajini ni tako slabega mizara kot ga je meni ratalo najt v Ljubljani. Morda so neodzivni in se ne držijo rokov, ampak da bi iz svojih rok dajali tako slabe izdelke kot moj mizar, pa močno dvomim. Ne morem verjet, da bom spet pisal o vratih. Že vi ste jih siti, a kaj mislite kako je šele meni.

Očitno bi blo res preveč enostavno, če bi majstor naredil vrata kot se spodobi, jih zmontiral in mi bi mu plačali unih 30% ki smo mu jih še dolžni. Projekt bi bil že zdavnaj zaključen, segli bi si v roke in sigurno bi v bližnji prihodnosti še sodelovali. Ah kk bi blo to lepo.

Ampak ne. Naš mizar ni dostavil vrat kot se spodobi. Ko smo ga soočili z napakami je bil ignorantski in se izgovarjal, da se bolje ne da narediti. Ko se je končno sprijaznil da bo napake moral odpraviti je to tudi zelo dobro naredil. Ampak kaj ko so se nato napake pokazale na drugem mestu. Res težko verjamem da ni že prej sam opazil teh napak in mislim da je enostavno računal na to, da mu bomo vse napake spregledali.

Pretekli četrtek je rekel, da se bo še enkrat oglasil da zaključi svoje delo. Občutek sem imel, da ga ne bo in tako je tudi bilo. Prazaprav ga ni bilo niti danes in po tem ko sem ga poklical po telefonu je bilo jasno, da ne namerava priti. Očitno mu je tistih 70% avansa dovolj, da ne čuti potrebe, da bi vrata zaključil kot se spodobi ter prejel še ostalih 30%.

Po telefonu mi je rekel, da so takšna vrata zanj dobra. Zanj, ki jih ne bo gledal vsak dan sigurno so dobra, zame ki jih bom videl vsakič, ko se bom vlegel v posteljo, pa žal niso. Dogovorila sva se, da probam poiskati drugega mojstra, ki bo sposoben odpraviti vse napake. To se mi sicer zdi nemogoče, saj si noben mojster ne želi popravljati za drugim mojstrom.

Vseeno bomo poiskusil in če bo cena za odpravo napak znotraj teh 30%, ki bi jih moral mojstru še plačati če bi bila vrata ok, je stvar zaključena. Če pa bo cena za odpravo napak višja od teh 30% pa je dogovor tak, da bo mojster doplačal. Vseeno pa ostane tukaj še vprašanje garancije. Tisti, ki je vrata delal se s tem znebi odgovornosti, tisti ki jih bo popravljal pa je logično, da odgovornosti ne bo prevzel. Tudi jaz si ne bi upal garantirati za neko svtar, ki je nisem v celoti sam izdelal.

Delal sem že s številnimi mizarji in niti eden me ni razočaral. Zato si niti nisem mogel predstavljati kaj vse gre lahko narobe, saj je bilo do zdaj vedno vse narejeno kot smo bili dogovorjeni in znotraj okirjev dobrega okusa. Je pa res, da je to prvi mizar s katerim sem sodeloval, ki ni Belokranjec. Iz tega lahko povzamem, da ima Bela krajina zelo dobre mizare in zdaj končno razumem zakaj večina Belokranjcev v Ljubljani, da mizarske zadeve delati v Belo krajino. Morda malo tudi zaradi cene, ampak večinoma zaradi kvalitete.

A kateri belokranjski mizar sprejme iziv in se loti naših vrat? Rabimo pa še pult 145 x 145 cm za jedilniško mizo. Se javi kdo? :)

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj