Na vsebino

"Nimam denarja"

Ob koncu leta ponavadi zberemo misli o iztekajočem se letu. Kakšno je bilo za nas? Je bilo uspešno ali neuspešno? Se ga bomo dolgo spominjali ali želeli čimprej pozabiti?

Za marsikoga je bilo leto težko, naporno, živčno, napeto, nepredvidljivo ... Mnoge družine so se znašle v stiskah. V pomoč jim nato priskočijo razne organizacije, ki preko dobrodelnih koncertov zbirajo denar. In mnogo je bilo takih koncertov letos. In še več jih bo. Toda do kdaj?

Že tako moraš zelo racionalno preračunati mesečni prihodek in videti kam vse boš dal in koliko ti bo ostalo. Malo ostane na koncu, če sploh. Za kakšen priboljšek tu ali tam.

Klub belokranjskih študentov vsako leto pripravi štiridnevni novoletni izlet. Za člane kluba, katerega članstvo je brezplačno, je cena izleta študentskemu žepu zelo prijazna. Ker sem tudi sam član upravnega odboru kluba, sem se tudi sam zadnja leta z njimi odpravil na tipične in netipične novoletne destinacije. Split, Novi sad in letos je na vrsti Pula oziroma po slovensko Pulj.

Pula je za Slovence totalno netipična novoletna destinacija. Ponavadi Slovenci sanjajo o Beogradu, Bratislavi, Banja Luki ... kot je razvidno po ponudbah turističnih agencij.

Toda na obali je lepše. Toplejše. Več možnosti da bo sončno vreme in če je še glasbeni program dober, toliko boljše. In zakaj Pula? Ko smo planirali novoletni izlet nismo vedeli, da bomo dobili vladin bonbonček 2. januar. Ker je kazalo, da bo 2. januar ponedeljek in delovni dan, smo bili primorani poiskati bližjo destinacijo. Pula se je kot mesto z ogromno zgodovine in prekrasnimi Brijoni pokazala kot odlična destinacija.

In našim članom (KBŠ-a) se je ideja in lokacija dopadla. Zataknilo se je pri prijavah. Dobili smo izredno malo število prijav. Tisti, ki so nekaj let zaporedoma redno hodili na te izlete, se tokrat niso prijavili. In takšnih je veliko. Problem? Ni denarja. Študenti nimajo denarja, da bi si na koncu leta s prijatelji privoščili štiri dnevni novoletni izlet v Pulo. Kljub vsem študentskim delom, nimajo denarja ... A cena izleta je res nizka.

Tukaj morda pridemo na tisto temo, ki sem jo enkrat obdelal o študentskem delu.

Bomo sploh lahko uživali v pokoju? Morda bomo. A ne bomo tako kot bi zdaj mladi in polni energije.

Starost bo jokala po mladih dneh.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj