Na vsebino

Novo leto novi projekti

Žal moram moj prvi letošnji blog začet z opravičilom. Zakaj? Zato, ker bi to moral biti moj drugi blog v tem letu. Nekoliko nerodno pa je, ker ne vem kolikim ljudem se opravičujem. Sta to morda 2, morda 10 ali morda še kakšna oseba več? Če sem iskren, si želim da bi bila ta številka višja od 10, ampak tudi če moje bloge bereta samo 2 osebi in v njih najdeta kaj zase oziroma prepoznata sebe, bom bloge z veseljem pisal še naprej. Moram priznati, da dobim poseben občutek zadovoljstva, kadar mi nekdo reče, da je prebral mojo objavo.

S pisanjem blogov za Radio Odeon sem začel na začetku preteklega leta in prav težko verjamem, da je celo leto pisanja že mimo. V preteklem letu se je veliko stvari v mojem življenju spremenilo in ostajalo mi je vedno manj časa za pisanje. Velikokrat je kazalo, da mi ne bo uspelo napisati tedenskega bloga, vendar če se ne motim, mislim da sem izpustil samo enega. Letošnje leto sem začel slabše, vendar upam, da se ne bo tako nadaljevalo.

V glavnem, opravičujem se vsem tistim, ki ste pretekli četrtek zaman pričakovali moj blog. Rad bi obljubil, da se to nikoli več ne bo zgodilo, vendar vedno so me učili naj nikoli ne rečem nikoli. Življenje je nepredvidljivo in kdo ve kaj ima pripravljeno za nas.

Naj še povem kateri je razlog, da mi ni uspelo napisati bloga pretekli teden. Z novim letom pridejo novi projekti in mislim, da je gradnja nove hiše prav poseben projekt. To je projekt, ki se ne zgodi vsako leto, ampak praviloma le enkrat v življenju. Razen v primerih, kadar je bila prva hiša, ki smo jo naredili, nepremišljena in narobe sprojektirana.

Naj kar takoj povem, da hiše ne bomo gradili mi, ampak zelo dobra stranka. Prosili so me za mnenje glede razporeditve prostorov in zunanjega izgleda hiše. Sam sicer nisem arhitekt, ampak oblikovalec notranjih prostorov in načeloma pridem na vrsto nekoliko pozneje. Kljub temu pa sem z veseljem priskočil na pomoč in skiciral mojo verzijo hiše, ki jim je bila zelo všeč. Moje skice so jim precej olajšale začetek projekta in zdaj so jim v veliko pomoč pri komunikaciji z arhitektom.

Kot sem omenil v mojem zadnjem blogu preteklega leta, pa tudi nas letos čaka lep projekt, ki se ga veselimo že dalj časa. V zaključko lanjsko leta smo ravno pred prazniki prevzeli ključe stanovanja na katerega smo čakali več kot dve leti. Kupili smo ga namreč že preden se je začela gradnja in zato je bilo potrebno počakati, da bo stanovanjski objekt zgrajen.

Za oblikovalca notranjih prostorov kot sem jaz, je največje zadovoljstvo kadar lahko eksperimentira. Pri strankah si težko privoščim delo z nepreizkušenimi novimi materiali in vpeljevanje novih nepreizkušenih idej, saj tam ni prostora za napake. Stranka pričakuje, da stvar že v štartu brezhibno deluje in kakršnimkoli popravkom vedno sledi slaba volja. Pri osebnih projektih pa je precej drugače. Tam si lahko privoščim zgrešeno idejo popravljati v nedogled. Moje ideje so sicer vedno dobro premišljene in načeloma tudi vedno funkcionalne, se pa tu in tam zgodi kakšen “A JE TO” efekt. Če ne veste o čem govorim si poglejte risanko.

V novo stanovanje se bomo preselili tako kot večina slovencev in sicer, zadolženi. To pomeni, da se bomo pri opremljanju stanovanja trudili porabiti čim manj dodatnega denarja in ne dodatno povečevati našega dolga. Človek največ denarja privarčuje tako, da čim več stvari naredi sam in tudi v našem primeru bo tako. Ne bomo pa varčevali na račun kvalitete in v nobenem primeru ne bomo varčevali pri vgradnih elementih, kot so talne obloge in vrata. Kosa pohištva ni težko zamenjati, medtem ko je pri vgrajenih materialih menjava precej bolj zahtevna.

V letu, ki se je že dobro začelo, bom verjetno veliko pisal o opremljanju našega stanovanja in selitvi ter vam poizkušal dajati napotke, kako lahko sami čim ceneje opremite vaše stanovanje. Dajal bom tudi napotke kako opremiti vaše stanovanje, da ne boste imeli preveč dela s čiščenjem in vzdrževanjem. Stanovanje naj bo prostor namenjen počitku ter druženju in ne da smo njegov suženj.

Kakšnih projektov pa se boste vi lotili v tem letu? Vedno je največji užitek delati na lastnih projektov in če si jih ne boste našli sami, vam jih bodo našli drugi. Poskrbite, da vas ne bo nihče prehitel.

V novem letu vam želim veliko dobre volje, še posebej takrat, kadar vam stvari ne bobo šle po planu.

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj