Na vsebino

Novo leto, novih 365 dni

Leto 2020 je tukaj. V bistvu smo že 8 dni porabili in ostalo nam jih je še 358. Kar smo naredili s tistimi osmimi dnevi smo naredili. So že zgodovina in kar pozabimo lahko na njih. Osredotočimo se na 358 dni ki so pred nami in pazimo, da ne zapravimo tudi teh.

Osem dni je ravno prav, da dobimo občutek kako bo novo leto izgledalo. No upam da ne, saj bi to pomenilo, da bomo pri nas celo leto prehlajeni. Naših prvih osem dni je izgledalo približno enako kot preteklo celo leto. Zmatrani se zbujamo in zmatrani hodimo spat. Nič novega.

V preteklem letu nam ni uspelo zaključiti selitve, kar pomeni da se zgodba nadaljuje v 2020 in bo po vsej verjetnosti trajala celo leto. Pravzaprav bomo zelo veseli, če nam bo uspelo stanovanje končati do konca tega leta. Kot sem že napisal v enem izmed prejšnjih blogov je edini zaključen prostor v našem stanovanju stranišče, v kopalnici pa nimamo še niti enega kosa pohištva.

Drugi projekt, ki smo ga iz preteklega leta prenesli v leto 2020 je prodaja oziroma menjava avtomobila. Zelo se zavedamo, da bi morali zamenjati avto, saj ta ki ga imamo ni primeren za naš način uporabe. Večinoma delamo kratke razdalje in se avto pozimi niti približno ne segreje na delovno temperaturo. To ni dobro za motor, za turbino in tudi ne za izpušni sistem. Pravzaprav ni dobro niti za akumulator.

Pri projektu menjave avtomobila je največja težava kaj kupiti. Glede na kilometre ki jih delamo, bi bilo najbolje, če bi bili brez avtomobila. Enostavno prodamo avto, denar naložimo na račun in stvar rešena. Ko bi le bilo tako enostavno. Moja partnerka in jaz prihajava iz okolja, kjer je bil vedno prisoten en avto ali več. Biti brez avtomobila je za naju popolnoma neznano področje in se ga kar malo bojiva. Brez avtomobila se bi počutila zelo neudobno, vendar upam, da nama bo v tem letu uspelo najti pogum in stopiti iz te cone udobja.

Sama številka 2020 je na pogled posebna, vendar precej bedna in dolgočasna. Izgleda kot da bi vzeli prvi dve številki in jih skopirali na tretje in četrto mesto. V kopiranju ni čisto nič kreativnega in ljudje nimamo radi, da se stvari ponavljajo. Kljub temu pa mislim, da bo leto 2020 tako kot letnica zelo posebno. V pozitivnem smislu seveda.

Kaj pa vi? Ste zaključili lanskoletne projekte ali ste jih tako kot mi prenesli v leto 2020. Kaj pa zaobljube? Jaz jih nimam, vendar sem pa čisto spontano začel tistim, ki me spremljajo na instagramu in facebooku, voščiti za vsak dan posebej. Me prav zanima kako dolgo bom vztrajal v tem. To počnem zato, da sebe in ostale spomnem, da je vsak dan darilo in da smo lahko veseli, da smo ga prejeli.

Izkoristite teh 358 dni leta 2020, ki so vam še ostali in pazite, da jih kdo ne izkoristi namesto vas.

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj