Na vsebino

Prebiramo

Ko vi to berete, sem jaz z vsemi tremi Otroci v centru Ljubljane in doživljam enega tistih trenutkov, zaradi katerih je sploh vredno postati starš – odvlekla sem svoje potomce v veliko knjigarno v mestnem središču in tista dva Otroka, ki sta že pismena, si bosta izbrala vsak svojo knjigo za domov in jaz bom koprnela od sreče in nemara privoščila kakšen trdo vezano izdajo tudi sebi, samo enkrat se živi. Šli bomo na tortico v enega od talepših kafičev ob Ljubljanici. Čudovita oblačila Otrok bodo ostala brezmadežna, kljub temu, da imata najraje čokolado z 90% kakava. Zvečer se bomo vsi zavalili na kavč in drug ob drugem v pižamah brali vsak svojo knjigo. Otrok 3 bo že od pete ure popoldan spal svoj nočni spanec in zbudil se bo samo enkrat ob sedmih zjutraj, nato pa spal dalje do devetih.

Mogoče pa sta v resnici v taisti knjgarni, kamor sem ju optimistično odvlekla, našla kakšno novo verzijo robojajčkov ali »blejblejov« (to najbrž poznate vsi starši predšolskih in prvotriadnih otrok, če pa ne, pa tudi niste nič bistvenega zamudili) in odklanjala ukvarjanje z leposlovjem. Otrok 3 si bo prav vse, kar bo videl, želel prijeti v roke, malo pobobnati s pestjo in vtakniti v usta (samo enkrat se živi). Potem bomo šli mimo McDonaldsa in zaželela si bosta vsak svoj otroški meni, ki vsebuje veliko ocvrtega in še instant igračko za povrhu. Oba se bosta zapacala s kečapom, jaz pa bom medtem hranila Otroka 3 s pomfrijem in kruhom iz hamburgerja, ker sem pozabila vzeti s seboj domačo kašico iz organskega nečesa. Ampak imam pa jo doma, res. Sto posto. Vsak dan jih kuham. Čeprav sama sebe prepričujem, da bom začela ob teh redkih priložnostih, ko grem od doma, nositi krila, sem šla na koncu najbrž v enih od dvojih kavbojk, ki mi ta trenutek grejo na rit. Tiste tadruge so v pranju, ker so od šmrkljev in zobne paste.

Zanima me, kako rata vsem Instagramovskih materam izvesti takšnale potovanja v center Ljubljane. Najprej moraš lepo obleči otroke (ne, ne tistih zadnjih hlač, ki niso strgane na kolenu). Nato pa še sebe. Vzeti moraš s seboj nekoga, ki zna in te hoče fotografirati. Potem moraš tako lepo oblečena s svojimi lepo oblečenimi otroki početi nekaj takega, da je vredno fotografirati. Brisanje šmrklja s hlač to ni. Ali pač? Bom poskusila. Malo me spremljajte na FB in IG, pa bomo videli. Mogoče je to motiv neskončnega potenciala. Upam, da bo kater od Otrok ekstra zašmrkan, da preverim to teorijo.

Vir: https://www.facebook.com/nezaslisana/

Nezaslišana je ženska na sebi lasten, nefiltriran način, a z neskončno ljubeznijo in veliko humorja, ki je za to vse nujen. Obožuje besede v našem in v tujih jezikih, če pa ji kakšna manjka, si jo kar sama izmisli. Poganjajo jo dobre knjige, smeh, močna kava, želja po ustvarjanju in po dogodivščinah z možem in dvema otrokoma – v pričakovanju tretjega. Želi povedati tako kot je v resnici – razen, če se da narediti bolj smešno.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj