Na vsebino

Samo še danes in nikoli več. Obljubim!

Danes res nisem imel namena pisat o tem koronavirusu, ampak ne morem si pomagat. Obljubim pa da jo to zadnjič in da ga nikoli več ne omenim. Dost ga mam.

Mnenje glede koronavirusa sem spremenil že ene 24-krat. Glede na objave na socialnih omrežjih vidim, da nisem edini. Ista oseba v enem trenutku objavi, kako je ta virus najbolj smrtonosna stvar na planetu in že naslednji dan objavi izjavo zdravnika, ki pravi da je vse politično in medijsko napihnjeno. Prepričan sem, da ste tudi že sami zasledili takšne objave.

Jaz imam mešane občutke glede tega virusa in kot sem rekel se moje mnenje iz dneva v dan spreminja. Ampak v situaciji v kateri smo se znašli, moje mnenje sploh ni pomembno. Tudi če bi bil mnenja, da je vse skupaj politično in medijsko napihnjeno, mi to ne pomaga nič. Vrtci in šole bi bili še vedno zaprti in še vedno ne bi smel zapustiti občine v kateri imam stalno prebivališče.

Zdaj niti v trgovino ne morem več brez maske in rokavic. Ampak saj nimam težav s tem. Hvala bogu mi je od lani, ko sem zbolel z gripo ostala še ena maska. Takrat sem jih nosil doma, da ne bi okužil ostalih članov družine, okrog pa itak nisem hodil. V službi sem jo imel še nekaj časa po bolniški, da ne bi slučajno okužil sodelavca s katerim si deliva pisarno. To, da zdravi ljudje po ulicah hodijo v maskah se mi pa zdi pretirano.

Dejte mi prosim povejte kaj pomeni redno umivanje rok. Moje roke so že čisto zguljene od pranja in še nikoli v življenju nisem imel tako nezdrave kože na rokah. Če bom tako nadaljeval bom moral k dermatologu, da mi nekaj predpiše. Se mi zdi, da sem kožo na rokah oslabel že do te stopnje, da lahko virusi in bakterije prodrejo kar čez njo in jih niti ne rabim nesti do ust.

Želim si, da bi bilo te krize čim prej konec. Da se bomo lahko prosto gibali, da bodo šli otroci v šole in vrtce in da bomo šunko ter pisanice jedli s širšo družino in ne le po ločenih gospodinjstvih. Da bi do tega prišlo pa očitno moramo biti pridno doma in ubogati oblasti, ne glede na to, kako nesmiselno se nam to morda zdi.

Kot sem že rekel pa bo resnica glede koronavirusa prišla na da, ko bomo imeli vse številke. Takrat bomo lahko delali primerjave s številkami umrlih iz preteklih let in analizirali stvari. Ta trenutek pa ne verjamem nikomur. Ne verjame tistim, ki govorijo da je virus nekaj česar še nikoli nismo videli in ne verjamem tistim, ki pravijo, da ta virus ni čisto nič novega.

Danes sem skoraj 10 minut gledal v nebo. V tem času nisem videl niti enega aviona, kar je bilo zame zelo pomirjujoče. Moram reči, da sem užival v tem pogledu. Nikjer nobene črte od aviona in nobenih križcev in krožcev. Samo sonce, lepo modro nebo in nekaj oblačkov. Za nekatere stvari si res želim, da bi se čim prej vrnile v normalo, je pa tudi nekaj stvari za katere si bi želel, da ostanejo tako kot so zdaj.

Jaz imam koronavirusa dovolj in od zdaj naprej bojkotiram to besedo. Ne vem, če je to pravi izraz v tem primeru, ampak verjamem, da ste razumeli kaj želim povedati. Naslednji teden bom pa pisal o eni napravi. O napravi za katero sem misli, da bo bistveno izboljšala kakovost mojega življenja, vendar…

Več o tem v naslednjem tednu.

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj