Na vsebino

Spojlerji in umetne trepalnice

Kadar uporabljam javni prevoz oziroma kadar se vozim z ljubljansko trolo, velikokrat opazujem ljudi. To je nekako neizogibno, saj so trole ponavadi tako polimane z reklamami, da nič ven ne vidim. Zadnje čase večino moje pozornosti prevzamejo mlade punce. Preden me označite za pedofila ali preverzneža mi prosim dovolite, da razložim zakaj.

Nekega dne v prihodnosti, ki sploh ni tako daleč kot se morda danes zdi, se bo tudi moja punca vozila s trolo. S tem ko rečem moja punca imam v mislih mojo hčer. Tudi ona bo stopila na trolo in se vsedla, če bo slučajno dobila prost sedež. Močno upam, da bo sedež vedno odstopila starejšim, nosečnicam in vsem tistim, ki ga bodo potrebovali bolj kot ona. Upam, da ne bo preveč zazrta v svoj telefon in da bo opažala kaj se dogaja okrog nje.

Zelo sem radoveden kakšna bo moja punca ko bo večja in z opazovanjem drugih poizkušam najti odgovore na moja vprašanja. Morda se vam to zdi neumno in po vsej verjetnosti tudi je. Ampak tega ne delam namenoma, temveč se zgodi samo od sebe. Morda so to na nek način priprave na vse, kar me lahko v prihodnosti čaka.

Priznati moram, da mi ni všeč vse kar vidim na troli. Ni mi všeč obnašanje nekaterih punc, ni mi všeč kako se pogovarjajo, ni mi všeč o čem se pogovarjajo, ni mi všeč kako se nekatere punce oblačijo, ni mi všeč kakšno muziko poslušajo, ni mi všeč da popolnoma ignorirajo okolico, da imajo v ušesih neprestano slušalke in pogled neprekinjeno usmerjen v pametni telefon. Vse te punce bi mi danes rekle "brigaj se zase" in imele bi popolnoma prav.

Najbolj od vsega pa me moti oziroma žalosti, kadar vidim punco nakracljano od glave do pet. Veliko srednješolk in morda tudi osnovnošolk nosi makeup in si barva lase. Ne vidim nikakršne potrebe po tem, ampak ok, recimo da to sprejmem. Stvar, ki jo sprejmem nekoliko težje so umetne trepalnice, umetne obrvi, umetni nohti in ne vem katere še vse umetne stvari te lepe punce zmečejo nase. Ampak to še sploh ni najslabše kar obstaja. Mislim, da vse te stvari lahko punce odstranijo in telo povrnejo v prvotno stanje.

Najslabše pride takrat, ko začnejo punce posegati v svoje telo preko “lepotnih” operacij. Jaz to vidim približno tako kot mladega fanta, ki si želi “polepšati” svoj avto. Dokler na avto samo dodaja stvari kot so nalepke in razni spojlerji, je avto še mogoče vrniti v prvotno stanje. Ko začne širiti blatnike in v karoserijo delati dodatne odprtine pa kmalu pride do točke brez povratka. Je izvedljivo, vendar avto nikoli več ne bo to kar je bil. Edina razlika v tej primerjavi je, da bo ta fant avto enkrat zamenjal, punca pa svojega telesa ne more.

Ljudje velikokrat posegajo v svoje telo, ker nasplošno niso zadovoljni sami s sabo. Kozmetična industrija in industrija lepotnih operacij zna to ranljivost zelo dobro obrniti v svojo korist. Ogromno je revij in vsebin na internetu, ki punce posredno nagovarjajo k temu da niso dovolj lepe oziroma da bi lahko bile še lepše kot so. Če mene vprašate, bi to moralo biti kazivo.

“Cenite svoje telo, ker je najboljši inštrument ki ga boste kadarkoli imeli”. Tega si nisem spomnil sam, ampak sem slišal v pesmi “Sunscreen”.

S tem, ko opazujem ostale ne bom nikoli prišel do odgovora, kakšna bo moja punca ko odraste. Vsak človek je unikat in nemogoče je delati vzorce. Bom pa verjetno zaradi tega bolj dovzeten in pripravljen na stvari, ki prihajajo. Sigurno bodo prišle stvari, ki mi ne bodo všeč in jih ne bom odobraval. Upam le, da jih bo čim manj in da ne bodo preveč boleče.

Največ kar lahko s partnerko narediva je, da najino punco naučiva da bo znala biti vedno zadovoljna sama s sabo. Dokler bo zadovoljna sama s sabo, ne bo razlogov za zadovoljstvo iskala drugje.

Edina najina dolžnost je, da imava najino punco brezpogojno rada, ne glede na neumnosti, ki jih bo po najinem mnenju počela. Upam pa, da bo raje na avtomobile natikala spojlerje kot pa umetne trepalnice nase.

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj