Na vsebino

Spremembe

Spremembe si včasih želimo sami in včasih pridejo same od sebe. Včasih si močno želimo, da do sprememb ne bi prišlo, vendar nekatere so neizogibne. Nekatere spremembe pridejo počasi in jih pričakujemo, medtem ko druge pridejo izza ovinka in nas ujamejo popolnoma nepripravljene.

V začetku leta smo šli na dan odprtih vrat v vrtec v katerega naša mala prvo leto ni bila sprejeta. Na dan odprtih vrat smo šli zato, ker je to nam najbližji vrtec in bi nam logistično zelo olajšalo zadeve, če bi ga naša mala obiskovala.

Vrtec se nam je zdel v redu, vendar pa smo bili tudi s takratnim vrtcem, tako zelo zadovoljni, da nismo bili sposobni narediti spremembe. Pa kaj potem, če je vrtec malo bolj oddaljen in pa kaj, če pozimi ne moremo v vrtec s kolesom in moramo z avtom stat v koloni.

Takrat smo našli ogromno razlogov zakaj je trenutni vrtec pravzaprav boljša odločitev. Glavni razlog, zakaj naše male nismo prepisali v vrtec bližje nas, pa sta bili vzgojiteljica in njena pomočnica, ki sta odlično sodelovali in skrbeli za otroke.

Nismo si želeli spremembe, ker smo bili več kot zadovoljni s trenutnim stanjem. Vendar sprememba je prišla sama od sebe. Vzgojiteljica je dobila službo v šoli, kar pomeni, da je zapustila vrtec. Vsi starši kot tudi njena pomočnica smo bili šokirani in še kar nam ni jasno kaj se je pravzaprav zgodilo.

Vendar, ker smo vsi odrasli, zelo dobro razumemo zakaj je vzgojiteljica sprejela drugo delovno mesto. Vemo, da so spremembe del življenja in vemo, da je potrebno zagrabiti priložnost kadar nam je ponujena. Vemo tudi, da ta poteza za vzgojiteljico ni bila enostavna, saj je s temi otroki resnično uživala in jih imela rada.

Otroci bodo prej ali slej dojeli, da njihove Katarine ne bo nazaj. Da ni šla na dopust ali bolniško, ampak je za vedno zapustila vrtec. Vendar pa se mi zdi, da bodo otroci lažje šli skozi to spremembo, kot mi starši in tudi kot pomočnica vzgojiteljice.

To zdaj ne pomeni, da bomo zaradi tega našo malo prepisali v drug vrtec. Še vedno je z otroki ostala ista pomočnica in v skupini so ist otroci kot so bili prej. Poleg tega je pa tukaj še nova vzgojiteljica, ki jo bodo otroci prej ali slej vzeli za svojo. Nova vzgojiteljica pa nikoli ne bo mogla v celoti nadomestiti prejšnje in ravno zato se to imenuje sprememba.

Včasih pa si zelo zelo želimo spremembo, vendar se noče od nikoder prikazati. Zlato pravilo je, da če sami pri sebi nič ne spremenimo, se tudi stvari okrog nas ne bodo spremenile. Če bomo na spremembe samo čakali, bomo čakali v nedogled.

Sam pri sebi čutim, da je prišel čas za spremembe. Čas, da se ponovno posvetim moji spletni strani, ki mislim, da se je dve leti nisem niti dotaknil. Čas, da se začnem redno ukvarjati z nekim športom in skrbeti za svoje telo in dobro počutje. Sprememba ne bo lahka, vendar je zelo zaželjena in skoraj nujna.

Tudi vi čutite, da bi morali narediti kakšno spremembo? Potem pa jo naredite!

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj