Na vsebino

Booom! premagali tudi zmagovalce

Na finalu glasbenega tekmovanja v San Marinu, na katerem so izbirali svojega predstavnika za letošnjo pesem Evrovizije, je nastopila tudi tričlanska slovenska skupina Booom! s skladbo Dance Like This. Patrik Mrak, Luka Cvetičanin in Matevž Derenda so med skoraj 800 tekmovalci iz cele Evrope zasedli 5. mesto na evrovizijskem izboru Una voce per San Marino. Za seboj so pustili tudi vabljene ikone, kot so Loredana Berte, Corona, Ice MC, Marcella Bella in Jalisse.

"Malo smo razočarani, saj so se nam zadnje tedne dogajale nore stvari, čutili smo val podpore, ki je zrasla v medijih in med glasbenimi kolegi, prvi odzivi radijskih urednikov na prihajajoči album so zelo pozitivni, tudi v San Marinu so našo pesem in nastop ves čas hvalili izkušeni ljudje iz medijev in glasbene industrije, padle so prve poslovne ponudbe, ves čas je šlo samo navzgor ... potem pa je zmanjkalo tako malo," so prve občutke strnili člani skupine Booom!

Po kratki prespani noči pa je bil pogled že bolj sončen. "Bili smo resno v igri za zmago. Kot neznana skupina iz Slovenije, ki se je tik pod vrh prebila med skoraj 800 kandidati iz cele Evrope in Avstralije. Španska Megara - ki smo jo premagali v polfinalu - si je zmago absolutno najbolj zaslužila, saj ima do potankosti izdelan nastop, vreden velikega odra v Malmöju. Presenetljivo tega niso prepoznali španski selektorji, ki je sploh niso uvrstili na festival Benidorm. V San Marinu pa so dramatičnost najbolj gradili na vprašanju ali se bo ikonična Loredana Berte, ki ji v več kot ducat poskusih ni uspelo osvojiti San Rema, le uspela na Evrosong prebiti skozi stranska vrata pri sosedih. Če da žirija v šovu - ki je še vedno predvsem televizijska zgodba prodajanja čustev - prednost taki ikoni in vabljeni pevki z West Enda, ne moreš biti razočaran, s še eno povabljeno skupino La Rue, pa se po videnem in slišanem tudi lahko kosamo, tako avtorsko, kot izvedbeno."

Booom! so se, v želji, da si pripravijo dobro izhodišče za predstavitev prvega avtorskega albuma in nastopov z bendom, prijavili na letošnjo Emo, ko pa je RTVS slovensko predstavnico izbrala mimo natečaja, jih je (brez njihove vednosti) menedžer dva dni pred rokom prijavil na predizbor v San Marinu, kjer priložnost iščejo številni glasbeniki, ki ne osvojijo vozovnice za Pesem Evrovizije na domačih izborih. Fantje so se tja podali neobremenjeno, se prebili v televizijski del tekmovanja in še sami sebe presenetili z zmago v drugem polfinalu. Potem pa so se - skupino le sestavljajo sin ene naših najuspešnejših pevk na Evrosongu in dva zagrizena športnika - apetiti povečali.

To je sicer že druga dobra festivalska uvrstitev skupine v zadnjem času. Lani poleti ji je na festivalu MMS do zmage zmanjkala le ena sama točka.

Dance Like This je prvi singel s prihajajočega prvega avtorskega albuma skupine, ki je že posnet in ga bodo Booom! predstavili v prihajajočih mesecih. Še prej pa ga bo napovedal vsaj en slovenski singel. Večina albuma bo v slovenščini, na njem pa bo tudi nekaj pesmi v angleščini.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj