Na vsebino

Neisha in njene Lepe besede

Neisho je kot glasbenico težko opisati zgolj z eno besedo. Pevka, avtorica, aranžerka, pianistka in še bi lahko naštevali. Z novo skladbo Lepe besede, ki sta jo napisali skupaj z učenko Kajo Velkaverh, in je izšla na lani izdanem albumu Dvigam jadra, vsestranska glasbenica za 20. oktober napoveduje koncert v Cankarjevem domu. Na odru se ji bodo pridružili Big band orkestra Slovenske vojske pod vodstvom Rudolfa Strnada, Hamo in Uroš Perić.

"Pesem sva spisali skupaj z mojo učenko Kajo Velkaverh, ki je več kot očitno podedovala talent od dedka Dušana Velkaverha, slavnega tekstopisca. Nato sem napisala še aranžma, končno produkcijsko podobo pa je pesem dobila znotraj albuma Dvigam jadra. Res je nalezljivo všečna, pa še v ritmu valčka. Tak, 'šlager z jajci', ravno prav posladkana in v besedilu ravno prav krvavo resnična ter grenkobno prizemljena. Za piko na i slikanju s kontrasti, kar najraje počnem, pa je čez violinski revijski aranžma dodan še konkreten kitarski solo. Tudi videospot se mi zdi, da izjemno lepo ujame atmosfero pesmi. Mislim, da sva se z režiserko Vito Orehek odlično ujeli v estetskem smislu in v ideji, da je pesem v ritmu valčka več kot primerna za dinamičen ples ter zgodbo dveh zaljubljencev. Glavno vlogo v videu je prevzel plesni par, ki ponese zgodbo v mojo mladost. Prekrasna Martina Plohl (profesionalna plesalka, koreografinja, mentorica- Plesni studio Plohl in sodnica) in Arnej Ivkovič (profesionalen plesalec, koreograf, radijski voditelj, maneken) sta vrhunsko odplesala, jaz sem se pa vmes prav ležerno in damsko odpočila za šankom, na kavču in za klavirjem," je o Lepih besedah povedala Neisha.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj