Na vsebino

Tinkara Kovač jeseni s koncertom ob 20-letnici albuma O-range

Tinkara Kovač bo jeseni v Kinu Šiška koncertno proslavila 20-letnico izida albuma O-range. Njena četrta studijska plošča je eden najbogatejših ter v vseh pogledih zelo dodelanih izdelkov v zgodovini slovenske popularne glasbe. Obrodila je uspešnice, kot sta Med zemljo in zrakom, Spezzacuori in Tam kjer ste vi, zaznamovalo pa jo je sodelovanje z več domačimi in tudi tujimi glasbeniki. Z nekaterimi bo 26. oktobra stopila tudi na oder velike dvorane v Šiški.

Tinkara Kovač se s koncertom v Kinu Šiška vrača na velike odre z all star zasedbo. Prav ob 20. obletnici izida albuma O-range je povabila takratno zasedbo (Matej Mršnik, Peter Dekleva, Anže Langus, Rok Lopatič, Boštjan Gradišek), da ponovno združijo moči in ustvarijo rokovsko potovanje v njena zlata leta koncertiranja po Sloveniji in Italiji.

Album O-range je eden od ključnih na njeni poti: "Na njem sem dokončno našla svoj sound, bila avtorica besedil, glasbe in aranžmajev. Pridružila pa so se mi tudi številna priznana imena iz Italije, Anglije in Amerike. Res se veselim koncerta, ki bo vsekakor v meni prebudil tisto mojo radostno in igrivo rokovsko dušo," je povedala glasbenica.

O-range je eden najbogatejših ter v vseh pogledih zelo dodelanih izdelkov v zgodovini slovenske popularne glasbe. Na njem najdete uspešnice kot so Spezzacuori, Med zemljo in zrakom, Tam kjer ste vi …

Tinkara bo z glasbeniki na jesenskem koncertu odigrala bogat celovečerni koncert, na katerem boste slišali večino skladb z albuma O-range in tudi Tinkarine največje uspešnice.

Še pred koncertom bo izšel njen naslednji album z naslovom Soba za dva, na katerega je uvrstila najrazličnejša sodelovanja iz zadnjega desetletja, med drugim s Tokacem, Daretom Kavričem, Markom Hatlakom in Tomažem Domiceljem.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj