Na vsebino

Demenca-od zavedanja k ukrepanju

4. mar ob 17:00

Vabimo vas na predavanje Demenca - od zavedanja k ukrepanju, ki bo v ponedeljek, 4. marca 2024, ob 17. uri na Ljudski univerzi ZIK, Kolodvorska 32c, Črnomelj.

Podatki kažejo, da ima demenco že več kot 50 milijonov ljudi po svetu, v Sloveniji preko 47.000. Število obolelih iz leta v leto narašča, pri čemer je demenca problem celotne družbe in ne zgolj posameznih bolnikov, saj izjemno vpliva tudi na življenja njihovih svojcev in ožjega socialnega kroga. Četudi zdravil, ki bi demenco pozdravila še ne poznamo, pa lahko z naslavljanjem dejavnikov tveganja in preventivnim delovanjem njen pojav odložimo za nekaj let in tako bistveno povečamo kakovost življenja. Pri tem igrajo pomembno vlogo med drugim zdrava prehrana, kakovostno spanje, fizična in miselna aktivnost ter socialna vključenost.

Na predavanju Anite Demšar boste spoznali, kateri škodljivi dejavniki v našem življenju povečujejo tveganje, da bomo razvili demenco, in s kakšnimi preventivnimi ukrepi lahko to tveganje zmanjšamo. Iz povzetkov najnovejših znanstvenih študij boste prejeli konkretna orodja za ohranjanje kognitivnega zdravja in se seznanili z aktualnimi informacijami na področju preventivnega delovanja.

Dogodek organiziramo ZIK Črnomelj in DSO Črnomelj v sodelovanju s kampanjo POMNI.

Kampanja POMNI

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj