Na vsebino

Ribniki - narava se prebuja

Mila zima se več kot očitno poslavlja, okolica zeleni, številne živali so se že zbudile iz zimskega spanja; opaziti je že žabe, ki so ponekod že mrestile. Prišel je čas, da imetniki vrtnih ribnikov opravijo spomladanska opravila in začno ponovno skrbeti za ribe in ostale prebivalce vrtnih mlak, ki že veselo plavajo in iščejo hrano.

Po zimskem mirovanju je potrebno ribe obilnejše nahraniti s kakovostno hrano, da si naberejo moči za vsa doživetja, ki jih čakajo (drst, rast,..). Izberite hrano, ki vsebuje dovolj kakovostnih hranil in vitaminov, ki so potrebni za regeneracijo, razvoj in zdravje rib. Otoplitev prebudi tudi parazite in ostale mikrobe, ki so lahko za ribe v slabi kondiciji usodni.

Iz ribnika odstranite odvečno blato, odmrle dele rastlin in seveda morebitne mrtve ribe, ki zime niso uspešno prezimile. Priporočljiva je tudi menjava dela vode in „servis“ filtracije. Poleg zgoraj naštetih „obveznih“ opravil je zgodnja pomlad tudi idealen čas za ureditev okolice ribnika in nove zasaditve vodnih in obvodnih rastlin, ki poskrbijo da bo vaša vodna oaza še posebno lepa in privlačna.

Vir: Utica trgovina za živali
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj