Na vsebino

Čas je za digitalne hišnike

Zadnje čase pogosteje opažamo, da se večje organizacije, z več zaposlenimi, srečujejo s težavami vezanimi na razna digitalna orodja in procese. Gre za organizacije, ki imajo v osnovi razdeljena delovna področja in delovna mesta za točno določene naloge. Torej bi pričakoval, da bo še področje upravljanja digitalizacije sistematično urejeno. Tukaj govorimo o upravljanju družbenih omrežji in delo z drugimi digitalnimi orodji za marketing, oglaševanje ali splošno organizacijo delovnega procesa.

Ko že omenjamo digitalizacijo - preverite več informacij o aktualnem DIGITALNEM BONU 22 >>> www.starkmat.si/kako-lahko-izkoristite-nov-digitalni-bon-22

V pisarni smo se pogovarjali o tem fenomenu in ugotovili, da je nastalo novo delovno mesto, ki ga še slabih 10 let nazaj večina organizacij sploh ni potrebovala. Danes pa, kot že rečeno, v naši agencij za naročnike rešujemo tovrstne digitalne zagate. Čas je za digitalne hišnike!

Kurjači

Večje organizacije so imele nekoč zaposlene ljudi, ki so v zimskem času skrbeli za ogrevanje stavb - rekli so jim kurjači. Tega poklica, v takšni obliki, pri nas ne poznamo več. Ista usoda je doletela tudi tipkarice in telefonisti, ki so sprejemali klice ter jih usmerjali naprej. S prihodom digitalnih števcev delovnega časa, pametnih ključavnic in tovrstnih orodji, počasi izginjajo tudi vratarji in sorodna delovna mesta. Se pa v splošnem trendu digitalizacije rojevajo nove potrebe in s tem tudi novi poklici.

Digitalni hišnik

Digitalnih hišnik ni vaš IT-jevec in tudi ni zunanji izvajalec. V primeru digitalnega hišnika govorimo o ideji, da je v organizaciji nekdo, ki samostojno skrbi za upravljanje z družbenimi omrežji (FB, IG, LI). Ta oseba samostojno skrbi tudi za svežo vsebino na spletni strani. Digitalni hišnik ve kje so shranjena vsa gesla. Ve tudi na koga se lahko obrne v primeru, ko e-mail ne deluje ali ko “pade” spletna stran.

To je oseba, ki skrbi, da je vse vezano na digitalizacijo, urejeno. Pomembno je, da razume koncepte, ki podpirajo razne digitalne platforme. Trenutno se namreč srečujemo z zaposlenimi, ki jim je bila “silom prilike” dodeljena še vloga osebe, “ki vsake toliko nekaj objavi na Facebook”, “pa malo spletno stran poštima”. Še vedno bodo potrebni zunanji izvajalci, strokovnjaki in eksperti, ki bodo izdelali oziroma izvajali specifične storitve digitalizacije, digitalnega marketinga, video in foto produkcije ter vse ostalo kar sodi v koš spletne prezence. Je pa pomembno, da imamo v organizaciji digitalno pismenega sogovornika, ki na strani naročnika vodi proces in nas usmerja do želenega cilja.

Strateška področja in delovna mesta

O strateških področjih, delovnih mestih in zakaj je pomembno kakšne bodo naše odločitve in dejanja na poti skozi prehod do digitalizacije pa v daljšem zapisu TUKAJ.

Starkmat

Starkmat

STARKMAT >> Zanesljiva podpora podjetjem na področju spletnih rešitev in marketinga. Že od leta 2016 skrbimo za naročnike iz cele Slovenije.
Osredotočeni smo na uspeh in merljive rešitve.

Lahko vam pomagamo pri izdelavi spletne strani ali trgovine, postavitvi profesionalnega LinkedIn profila, vzpostavitvi avtomatiziranega sistema za pošiljanje mailov, izvedbi Facebook ali Google Ads kampanje, optimizaciji obstoječe spletne strani ali pomagamo z mentorskim programom.
Imate vprašanje za nas? Spoznajmo se.

www.starkmat.si | [email protected] | 040 643 733 | FB | LI


Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj