Na vsebino

Komuniciramo ali prodajamo?

Tipičen primer na spletu: komunikacija na Linkedinu.
Najpogostejše vprašanje, ki ga dobim: »Kako naj začnem pogovor? Kaj naj napišem?«
Moje svetovanje se tako vedno osredotoča na temeljno načelo vzpostavljanja pristnega stika pred začetkom promocije izdelka ali storitve.

A pozor: ne UREJAMO profilov, ampak vodimo KOMUNIKACIJO.

Ko se povežemo s potencialnim poslovnim partnerjem na LinkedInu, je naravno, da si želimo takoj predstaviti naše podjetje ali produkt. Vendar pa je ključnega pomena, da najprej vzpostavimo pristen stik, ki temelji na medsebojnem spoštovanju in razumevanju. Zato vedno spodbujam, da si predstavljamo tega potencialnega poslovnega partnerja v živo pred sabo in se vprašamo: “Bi mu takoj začel razlagati o produktu ali bi najprej vzpostavil pristen stik?”

Pristop k vzpostavljanju stika na LinkedInu naj bi bil podoben kot bi bil v resničnem življenju. Najprej se moramo predstaviti in pokazati interes za osebo ali podjetje, s katerim želimo vzpostaviti povezavo. Lahko pohvalimo njihovo delo, se nanašamo na skupne interese ali dosežke, ali pa se omenimo, kako smo izvedeli za njih. Pomembno je, da je naše sporočilo personalizirano in ne zgolj generično.

Moje priporočilo: premišljeno izberite 1 ali 5 do 10 oseb na Linkedinu, ki jih želite nagovoriti. Naredite domačo nalogo, pozanimajte se o njih in jim pošljite personalizirana sporočila. Počakajta 2 dni in jih prijazno opomnite na vaše sporočilo. Če ni bilo odziva je to odlična povratna informacija, da je potrebno nekaj spremeniti v nagovoru.

Ko vzpostavimo začetni stik in gradimo medsebojno zaupanje, lahko postopoma preidemo na temo našega podjetja ali izdelka. Vendar pa moramo biti previdni, da ne postanemo vsiljivi ali agresivni v svoji promociji. Namesto tega naj bo naš pristop bolj subtilen in osredotočen na reševanje morebitnih izzivov ali potreb, ki jih ima naš sogovornik. S spoštovanjem, iskrenostjo in zanimanjem za njihovo delo lahko ustvarimo trdno osnovo za nadaljnje poslovne odnose.

A pozor: Komunikacija naj bo vselej ISKRENA. Ne bluzite o navdušenju nad njihovimi dosežki, če tega ne mislite resno. Najdite skupno točko, ki vas iskreno navdušuje in za katero iskreno menite, da bi bila lahko potencialna poslovna priložnost.

Da zdaj še mi ne bluzimo samo o teoriji, verjetno vas zanima konkreten primer, ne? ;)
Najdete ga na koncu zapisa TUKAJ.

Komuniciramo ali prodajamo? Prodajno komuniciramo? Bistvo je, da prodajo vedno vodimo skozi pristno komunikacijo in ne s vsiljevanjem svojih prepričanj. Postavljajmo vprašanja, vodimo komunikacijo in spoznavajmo svojega poslovnega partnerja ali potencialnega kupca. On bo lahko zaupal svoje izzive, mi pa mu lahko ponudimo rešitev. Dobro za oba. Al kk že gre tist naš belokranjski slogan? :)


Želite, da vam pomagam pri komunikaciji na največjem poslovnem družbenem omrežju na svetu? Želite B2B nagovore, ki prinašajo odzive? Pišite mi na: [email protected]

Starkmat

Starkmat

STARKMAT >> Zanesljiva podpora podjetjem na področju spletnih rešitev in marketinga. Že od leta 2016 skrbimo za naročnike iz cele Slovenije.
Osredotočeni smo na uspeh in merljive rešitve.

Lahko vam pomagamo pri izdelavi spletne strani ali trgovine, postavitvi profesionalnega LinkedIn profila, vzpostavitvi avtomatiziranega sistema za pošiljanje mailov, izvedbi Facebook ali Google Ads kampanje, optimizaciji obstoječe spletne strani ali pomagamo z mentorskim programom.
Imate vprašanje za nas? Spoznajmo se.

www.starkmat.si | [email protected] | 040 643 733 | FB | LI


Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj