Na vsebino

Preznamčenje - vsebina in komunikacija znamke

Origami in preznamčenje?
= Koncept preoblikovanja in ustvarjanja nečesa novega iz obstoječega. Podobno kot pri origami, tudi pri rebrandingu gre za preoblikovanje in preoblikovanje obstoječe identitete blagovne znamke v nekaj novega in svežega.

A večina ljudi preznamčenje oz. rebranding povezuje le z vizualno spremembo blagovne znamke (osvežitev logotipa, vizualne podobe spletne strani ipd.). Kaj pa, če je fokus drugje in hkrati močno vpliva na nadgradnjo blagovne znamke? Tukaj je vsebinsko ali/in komunikacijsko preznamčenje.

Pogosto je zunanja podoba popolnoma vredu ali pa potrebuje res minimalni lepotni popravek, škripa pa mogoče na ustreznejši komunikaciji s ciljno skupino ali primernejši vsebini na spletni strani. Še posebej je to izrazito na področju nadgradnje, prehoda na B2B sodelovanja. Pogosto je to prestrukturiranje poslovnega modela tako drastično, da pač govorimo o vsebinskem in komunikacijskem preznamčenju blagovne znamke.

Priznam, da pri tem ne gre za nek uveljavljen izraz v marketinškem svetu, a je logična izpeljava tega, s čimer se med drugim ukvarjam in pomagam podjetjem.

Na kakšen način in kaj komunicira vaša blagovna znamka / poslovna zgodba?

Vsebinsko in komunikacijsko preznamčenje

Vsebinsko in komunikacijsko preznamčenje se nanaša na preoblikovanje in osvežitev vsebine, ki jo blagovna znamka ustvarja in deli s svojo ciljno publiko. To lahko vključuje spreminjanje sloga, tonalitete, vrste vsebine in tematike, da bi bolje odražali spremenjene cilje, vrednote ali potrebe ciljne publike.

Primeri vsebinskega rebrandinga lahko vključujejo:
✔️ preoblikovanje bloga z novo tematiko,
✔️ posodobitev spletnih vsebin z bolj interaktivnimi elementi,
✔️ ustvarjanje novih video vsebin ali podcastov za boljšo angažiranost občinstva,
✔️ in osvežitev profilov na družbenih omrežij s svežimi in privlačnimi vsebinami.

Glavni cilj vsebinskega in komunikacijskega preznamčenja je tako izboljšati povezanost in privlačnost blagovne znamke s ciljno publiko. Poleg tega pa ustvariti vsebine, ki so relevantne, uporabne in privlačne za vašo ciljno publiko.

Zato nič čudnega tudi, da je eno izmed najpogostejših vprašanj, povezanih z rebrandingom v iskalniku Google:

"Kako izvesti uspešen rebranding?"

Uspešen rebranding zahteva temeljito načrtovanje, izvedbo in komunikacijo. Najprej je pomembno jasno določiti cilje rebrandinga in razumeti, kako se trenutno dojema blagovna znamka. Temeljito raziskovanje trga in ciljne publike vam bo pomagalo oblikovati učinkovito strategijo. Izvedba preznamčenja lahko vključuje posodobitev logotipa, identitete blagovne znamke, spletnega mesta, komunikacijskih kanalov in načina komunikacije ter marketinških materialov. In najpomembnejše na koncu: aktivno vključevanje strank in deležnikov (že v času procesa preznamčenja) ter jasna komunikacija o spremembah.

Če vas zanima še eden uspešnejših vsebinsko in komunikacijskih preznamčenj blagovne znamke, vas vabim na konec našega zapisa TUKAJ. Za študijo primera sem vzela Old Spice. Ta primer kaže na moč vsebinskega rebrandinga in sposobnost, da se blagovna znamka prilagodi novim generacijam in trendom.

A ne pozabimo: ZNAMKA = OBLJUBA!
Kaj hitro lahko z dobrimi nameni in zatopljenost v lastne okvirje skrhamo zaupanje strank v našo blagovno znamko ali poslovno zgodbo. Nič ni narobe, če smo v procesu preznamčenja drzni, a postopajmo premišljeno.


Z veseljem pomagam s priporočili, akcijskim planom in izvedbo.
Pišite mi na [email protected]

Starkmat

Starkmat

STARKMAT >> Zanesljiva podpora podjetjem na področju spletnih rešitev in marketinga. Že od leta 2016 skrbimo za naročnike iz cele Slovenije.
Osredotočeni smo na uspeh in merljive rešitve.

Lahko vam pomagamo pri izdelavi spletne strani ali trgovine, postavitvi profesionalnega LinkedIn profila, vzpostavitvi avtomatiziranega sistema za pošiljanje mailov, izvedbi Facebook ali Google Ads kampanje, optimizaciji obstoječe spletne strani ali pomagamo z mentorskim programom.
Imate vprašanje za nas? Spoznajmo se.

www.starkmat.si | [email protected] | 040 643 733 | FB | LI


Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj