Na vsebino

Posel smo ljudje

Saj poznate tisti občutek, ko se z nekom pogovarjate za sodelovanje pa nekako nimate občutka, da bi bili na »isti valovni dolžini«? Ali pa ravno obratno, ko z nasmeškom zapuščate poslovni sestanek, ker ste se res super ujeli s sogovornikom, potencialnim poslovnim partnerjem, stranko?

Na koncu sodelujemo s človekom. Ne s strojem, ne s poslovnim modelom ali izdelkom. S človekom. V temeljih je tako ali tako že od začetka trgovanja na prvem mestu odnos z ljudmi, le da je bil »zakrit« s suhoparno izmenjevanje izdelkov in storitev, namesto z vzpostavljanje človeških povezav in odnosov. Ne gre samo za to, kaj prodajamo ali kupujemo, ampak tudi kako to počnemo in s kom. Naše poslovne zgodbe postanejo resnično uspešne šele, ko se zavedamo, da so naši poslovni partnerji ljudje s svojimi čustvi, potrebami in cilji.

Kaj sploh pomeni H2H?

H2H pomeni Human-to-Human ali človek-človeku, je koncept v poslovnem svetu, ki poudarja pomen medčloveških odnosov in osebne povezave med ljudmi, namesto da bi se osredotočal le na poslovne “transakcije”. Ta pristop poudarja, da so posli v osnovi stvar ljudi in njihovih odnosov ter ne le izmenjava izdelkov ali storitev.

Zakaj je H2H pristop tako pomemben?

Ker ljudje želimo sodelovati s podjetji, ki jih razumemo, ki jim zaupamo in ki se zanimajo za njihove potrebe in cilje. Ko podjetja vstopamo v H2H, se zavedamo, da so naše stranke in poslovni partnerji ljudje s svojimi izzivi, strahovi in cilji. Posledično se osredotočamo na izgradnjo močnih odnosov, ki temeljijo na empatiji, spoštovanju, osebnem angažmaju in v Starkmatu obožujemo takšen pristop!

Pomembno je tudi omeniti, da H2H pristop ne pomeni, da se poslovne transakcije izključujejo. Nasprotno, pomeni, da se te transakcije gradijo na trdnih, medčloveških temeljih, ki vključujejo odprto komunikacijo, iskanje skupnih ciljev in skrb za dobrobit vseh vpletene strani. Ko podjetja preidejo iz B2B v H2H pristop, lahko opazijo številne koristi, vključno z večjo zvestobo strank, večjim zadovoljstvom strank, boljšim sodelovanjem in dolgoročnimi partnerskimi odnosi. Skratka, podjetja postanejo bolj uspešna, ker razumejo, da so posli v končni fazi zgrajeni na človeških odnosih in medsebojnem zaupanju.

H2H marketing

2 leti nazaj pa sem za portal Radia Odeon pripravila tudi zapis o H2H marketingu in izpostavila 5 usmeritev. Moja najljubša je: »Sprejmite svoje strahove in bodite avtentični.« ;)

Če vas tema zanima, skočite še na zapis o H2H marketingu tukaj: https://www.radio-odeon.com/nasveti/starkmat/uporabljate-v-spletni-prodaji-nacelo-h2h/

V naslednjem zapisu pa od teorije k praksi!
Sledi posebno presenečenje.

Ne veste kako bi se lotili vpeljali H2H v vaš posel? Dovolite, da vam pomagam z brezplačnim uvodnim posvetom (velja le za bralce portala Radia Odeon). Pišite mi na [email protected]

Starkmat

Starkmat

STARKMAT >> Zanesljiva podpora podjetjem na področju spletnih rešitev in marketinga. Že od leta 2016 skrbimo za naročnike iz cele Slovenije.
Osredotočeni smo na uspeh in merljive rešitve.

Lahko vam pomagamo pri izdelavi spletne strani ali trgovine, postavitvi profesionalnega LinkedIn profila, vzpostavitvi avtomatiziranega sistema za pošiljanje mailov, izvedbi Facebook ali Google Ads kampanje, optimizaciji obstoječe spletne strani ali pomagamo z mentorskim programom.
Imate vprašanje za nas? Spoznajmo se.

www.starkmat.si | [email protected] | 040 643 733 | FB | LI


Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj