Na vsebino

»Digitalna« izmenjava

/ Jure, član Starkmat ekipe, se je udeležil mladinske izmenjave na temo digitalnih kompetenc. Prosili smo ga, če bi zapisal svoje vtise in nekatere uporabne informacije delil tudi z ostalimi. /

V članku bom delil svoje znanje, ki sem ga pridobil na mladinski izmenjavi Erasmus+, na kateri sem preživel nepozaben teden v mestu Íscar, Španija. Projekt, imenovan DIGITAL WORKER, je združil udeležence iz Slovenije, Italije, Portugalske, Turčije in Francije. V tem času sem pridobil številna nova znanja, spoznal nove kulture ter se naučil o sodobnem in tradicionalnem marketingu, uporabi digitalnih plačil, predstavitvi blagovnih znamk ter delu na daljavo in na delovnem mestu, e-commercu ipd..

ANALIZA TRENDOV:

Spoznali smo štiri izjemno koristne aplikacije, ki nam omogočajo analizo trendov, sledenje popularnosti izdelkov ter načrtovanje marketinških strategij. V nadaljevanju vam bom predstavil te aplikacije in njihovo uporabnost v poslovnem svetu. O analizi trendov smo nekaj malega zapisali že v prejšnjem zapisu na Radiu Odeon TUKAJ.

1. Google Trends je močno orodje, ki omogoča analizo trendov iskanja po določenih ključnih besedah. Z njim lahko pridobimo dragocene vpoglede v popularnost in zanimanje za določene teme, iskalne izraze ali izdelke v določenem časovnem obdobju. To orodje je izjemno koristno za podjetja in tržnike pri določanju povpraševanja po njihovih izdelkih ali storitvah ter načrtovanju učinkovitih marketinških kampanj.

Google Trends omogoča naslednje ključne funkcionalnosti: Analiza trendov iskanja, geografski vpogledi, povezani iskalni nizi in teme in podatki v realnem času. Z uporabo Google Trends lahko podjetja in tržniki pridobijo dragocene vpoglede v zanimanje potrošnikov, identificirajo ključne trende in prilagodijo svoje marketinške strategije za doseganje boljših rezultatov.

2. Trendsmap je spletna platforma, ki omogoča uporabnikom, da odkrijejo in raziskujejo trenutne trende in teme na družbenem omrežju Twitter. Platforma omogoča uporabnikom, da preverijo, kaj je v določeni regiji ali državi priljubljeno v določenem trenutku.

3. Watchcount je spletno orodje, ki omogoča uporabnikom sledenje popularnosti in dražbeni aktivnosti izdelkov na spletni platformi eBay. Z uporabo Watchcounta lahko uporabniki spremljajo, kolikokrat je določen izdelek ogledan, dodan na seznam opazovanj ali kupljen na eBayu.

BLAGOVNE ZNAMKE NA DRUŽBENIH OMREŽJIH

Poleg marketinških pristopov in digitalnih orodij smo se seznanili tudi, kako učinkovito predstaviti blagovno znamko na različnih družbenih omrežjih. Vsako družbeno omrežje ima svoje specifike, zato je pomembno prilagoditi objave tudi glede na časovne intervale, ko je dosegljivost uporabnikov največja. Spodaj je pregled najboljših časovnih intervalov za objave na nekaterih priljubljenih družabnih omrežjih:

1. Facebook: Najboljši čas za objave je med 13.00 in 16.00, saj je takrat večina uporabnikov aktivna. Prav tako je dobro objavljati med 18.00 in 20.00, ko se ljudje sproščajo po delu.

2. Instagram: Glede na študije je najboljši čas za objave na Instagramu med 9.00 in 11.00 ter med 18.00 in 20.00. To so časi, ko ljudje največkrat pregledujejo svoj Instagram feed.

3. LinkedIn: Za LinkedIn je najboljši čas za objave med 8.00 in 10.00 ter med 16.00 in 18.00. V teh časovnih intervalih je večja verjetnost, da bodo vaše objave dosegle vaše strokovne povezave.

4. Twitter: Twitter je dinamično omrežje, zato je treba objave prilagajati aktualnim dogodkom in trendom. Vendar pa so nekatere raziskave pokazale, da so najboljši časi za objave med 12.00 in 15.00 ter med 17.00 in 18.00.

SPREJEMANJE DRUGIH KULTUR:

Poleg pridobivanja strokovnih znanj sem se na mladinski izmenjavi Erasmus+ DIGITAL WORKER naučil tudi veliko o drugih kulturah in državah. Medsebojno sodelovanje in delo v mednarodni ekipi mi je omogočilo globlje razumevanje raznolikosti ter izboljšanje mojih komunikacijskih in medkulturnih veščin. To znanje bom lahko uporabil pri prihodnjem delu v mednarodnem okolju, kjer je sodelovanje z ljudmi iz različnih kultur ključnega pomena. Veselim se prihodnjih projektovi, kjer bom lahko uporabil pridobljeno znanje in izkušnje za uspešno in boljše delo. Še kakšno fotografijo ali dve iz izmenjave najdete TUKAJ.

/ O “digitalnem delavcu” še nismo pisali, smo pa že omenjali “digitalnega hišnika”.
Če vas navdušuje to področje - vabljeni k branju zapisa: Zakaj vsako podjetje potrebuje svojega digitalnega hišnika. /

Starkmat

Starkmat

Pozdravljeni. Mi smo Starkmat. Mateja, Tomaž in Sebastjan. Strokovnjaki za marketing, oblikovanje in spletne strani. Že od leta 2016 ima tudi Bela krajina svojo marketinško agencijo, ki skrbi za naročnike iz cele Slovenije. Osredotočeni smo na vaš uspeh in merljive rešitve. Zanima nas kdo ste, s čim se ukvarjate in kako vam lahko pomagamo dvigniti prodajo na višjo raven.
Lahko vam pomagamo pri postavitve spletne strani ali trgovine, oblikujemo e-katalog, postavimo profesionalen LinkedIn profil, izvedemo Facebook ali Google Ads kampanjo, optimiziramo obstoječo spletno stran ali pomagamo pri učinkoviti sejemski postavitvi. Imate vprašanje za nas? Spoznajmo se.
www.starkmat.si | [email protected] | 040 398 528 | fb: /agencijastarkmat | Linkedin: /starkmat"

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj