“Mrk družbenih omrežij” je le eden izmed naslovov, ki so ta ponedeljek zajeli splet. Kar nekaj ur so bili nedostopni Facebook, Instagram in WhatsApp. Izpadi omrežij za nekaj ur lahko podjetjem, ki gradijo svojo poslovno zgodbo in komunikacijo s strankami le prek teh omrežij, povzročijo veliko gospodarsko škodo. Nastavljeni oglasi, tekoče kampanje, redna komunikacija s strankami, podpora strankam, prodaja le prek Facebook trgovine ipd.

Zato se nam zdi primerno, da ponovno opozorimo, da imejte optimalno razpršene svoje komunikacijsko prodajne kanale.

Ne gradite svojega posla le prek enega komunikacijskega kanala

Smiselno je, da izberete tisto omrežje oziroma komunikacijsko prodajni kanal, ki je smiselen za vašo organizacijo. Kje se gibljejo vaše (potencialne) stranke? Tam osredotočite večino svojih prizadevanj. Nikakor pa ne vsega vašega prizadevanja. Nekaj o tem smo pisali že v enem od prejšnjih zapisov: Je Facebook primerno orodje za moj posel?

Kako lahko z vsemi temi spremembami na različnih platformah za digitalno trženje zmanjšate tveganje?

Toplo svetujemo, ne vložite svojega truda v eno samo platformo. Vlagati bi morali v svojo spletno stran, v Linkedin, e-mail bazo, Facebook ... seznam se lahko nadaljuje. A pozor! Vsaka platforma, orodje ali strategija še vedno ni primerna za vsak posel. Izberite jih nekaj, ki bi bili lahko najbolj primerni za vaš posel in delajte na njih. Nikakor pa ne le na eni sami ali dveh.

➨ Vaša spletna stran / spletna trgovina

➨ SEO

➨ Facebook
➨ Instagram
➨ TikTok

➨ Twitter

➨ LinkedIn

➨ E-mail

➨ YouTube

➨ Pinterest

Upamo, da ta ponedeljkov mrk ni ohromel tudi dela vaše prodaje, in da že upoštevate zgornja priporočila. Kar nekaj koristnih priporočil najdete na naši spletni strani:
>>> https://www.starkmat.si/uporabno/

Če pa bi želeli nasvet glede razpršitve vaših komunikacijsko prodajnih kanalov, nam pišite na info@starkmat.si. Pomagali vam bomo pri vašem komunikacijskem načrtu in skupaj postavili digitalno komunikacijsko strategijo.