Na vsebino

LinkedIn ali Facebook - kaj je razlika?

Vprašanje kakšna je razlika med enim in drugim omrežjem za vaš posel se pojavi predvsem zaradi dejstva, da je Facebook uporabnikom veliko bolj znan. In tudi prisoten je dlje časa.

Za koga je torej LinkedIn in za koga Facebook?

Razlika med enim in drugim je tako velika, da se je potrebno vprašat ali je ta platforma zame, oziroma za moj posel, sploh primerna. Ni vseeno za katero platformo se odločite, saj je LinkedIn v osnovi usmerjen predvsem za B2B prodajo in povezovanje. Facebook pa boste uporabili, če ste usmerjeni v B2C prodajo. Ključno je, da razumete, da je potrebno komunikacijo prilagajati glede na posamezne platforme. Torej, en način in vsebina objave ne more biti namenjena za vse platfomre. Več to tem zakaj začeti z LinkedIn objavami in mreženjem, si lahko preberete v zapisu z naslovom LinkedIn profil – zakaj začeti? Povezava do zapisa je tukaj.

LinkedIn objave vs. Facebook objave

Ker je LinkedIn usmerjen predvsem v komunikacijo med poslovneži, oziroma za promocijo storitev med podetji, je tudi sam način komunikacije drugačen, kot je za Facebook. LinkedIn uporabniki izkroiščajo za aktivno prodajo in social selling. Zato tudi ni slabe volje, če so objave prodajno usmerjene. Ker pa Facebook posamezniki pogosto uporabljajo predvsem za prosti čas, je lahko prodajno usmerjena prodaja tukaj nezaželjena ali sprejeta z odporom. Zato si mislimo: “glej, splet nekaj prodaja!”. Na LinkedIn omrežju vam prodajne objave ne bodo zamerili.

LinkedIn – izkoristite MOČ B2B povezovanja

Čemu je LinkedIn sploh namenjen in kako izkorisiti moč B2B povezovanja, si lahko preberete v tem zapisu, ki je namenjen točno temu vprašanju. Povezava do zapisa z naslovom LinkedIn – izkoristite MOČ B2B povezovanja je tukaj.

LinkedIn ni Facebook!

Pomembno pa je, da razumete, da LinkedIn ni Facebook. Objave se konkretno razlikujejo.

Enako, kot Facebook uporabniki ne vidijo najraje, da jim v prostem času prodajamo, tako profesionalni LinkedIn uporabniki ne vidijo najraje, da so objave so objave usmerjene v zabavne video posnetke, slike novorojenčkov in hišnih ljubljenčkov. Razen, seveda, če gre za vsebinsko navezovanje na neko relevantno vsebino, ki je neposredno povezava z vašim poslom. Več o tem, kako na LinkedIn objaviti profesionalne objave, si lahko preberete v zapisu na povezavi, ki jo najdete tukaj.

>>>
Bi vam prav prišel strokovni nasvet naše ekipe? Mogoče le pregled vaše komunikacije na obeh omrežjih ali pomoč pri vzpostavitvi poslovnih strani na Facebook in Linkedin omrežju? Pišite nam: [email protected]

Starkmat

Starkmat

Pozdravljeni. Mi smo Starkmat. Mateja, Tomaž in Sebastjan. Strokovnjaki za marketing, oblikovanje in spletne strani. Že od leta 2016 ima tudi Bela krajina svojo marketinško agencijo, ki skrbi za naročnike iz cele Slovenije. Osredotočeni smo na vaš uspeh in merljive rešitve. Zanima nas kdo ste, s čim se ukvarjate in kako vam lahko pomagamo dvigniti prodajo na višjo raven.
Lahko vam pomagamo pri postavitve spletne strani ali trgovine, oblikujemo e-katalog, postavimo profesionalen LinkedIn profil, izvedemo Facebook ali Google Ads kampanjo, optimiziramo obstoječo spletno stran ali pomagamo pri učinkoviti sejemski postavitvi. Imate vprašanje za nas? Spoznajmo se.
www.starkmat.si | [email protected] | 040 398 528 | fb: /agencijastarkmat | Linkedin: /starkmat"

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj