Na vsebino

1. del knjige Metličani na prodajnih policah

Mestna skupnost Metlika je v teh dneh na prodajne police postavila težko pričakovano knjigo pokojnega Zvonka Rusa Metličani (1. del). Kupite jo lahko v Hiši dobrot v Metliki za simbolično ceno 8€.

Kar nekaj vas je bilo, ki ste redno prebirali nedeljske zapiske Zvonka Rusa in ničkolikokrat vprašali kdaj bodo objavljeni v knjigi. Kot sta uvodoma zapisala sinova Matjaž in Toni, je njun oče Zvonko Rus v aprilu leta 2020 rekel:

"Dokler ne poskrbita za izid knjige, vaju bom hodil strašit iz onostranstva."

Ali je to pripomoglo k temu, da je knjiga relativno hitro prišla med nas ne moremo z zagotovostjo trditi, lahko se samo zahvalimo vsem, ki ste za to poskrbeli!

Naslovna fotografija: Odbor Prve dolenjske posojilnice v Metliki. Metlika, 1905, Anton Mucha, hrani Belokranjski muzej Metlika.

2. fotografija: Pred gostilno na "Gorenjskem", Metlika, na Požegu, okoli leta 1905, Anton Mucha, hrani Belokranjski muzej Metlika.

3. fotografija: Veselica ob praznovanju 500-letnice mesta Metlika, Metlika, Mestni log, 18.8.1907, Anton Mucha, hrani Belokranjski muzej Metlika.

Vir: Mestna skupnost Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj