Na vsebino

Prvo veteransko državno prvenstvo v streljanju s polavtomatsko pištolo

Na pobudo Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo (OZVVS) Bela krajina je Zveza veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS) razpisala 1. veteransko državno prvenstvo v streljanju s polavtomatsko pištolo, ki je bilo v soboto, 24. junija, na strelišču KPS (Klub praktičnega streljanja) v Kanižarici pri Črnomlju, ki je tudi zagotovil pogoje za tekmovanje ter linijske in ocenjevalne sodnike.

Tekmovanje je potekalo v počastitev dneva državnosti in 30. obletnice Zveze veteranov vojne za Slovenijo.

Na tekmovanje se je prijavilo 9 veteranskih ekip, ena iz Območnega združenja slovenskih častnikov (OZSČ) Bela krajina, vsi trije tekmovalci so tudi člani OZVVS Bela krajina, ter ena iz sosednje Hrvaške, tako da je prvenstvo postalo »odprto prvenstvo z mednarodno udeležbo«.

V uvodu je podpredsednik ZVVS Slavko Malešič pozdravil navzoče in jim zaželel veliko športne sreče, poudaril pa tudi pomen ohranjanja spomina na čase osamosvajanja Republike Slovenije ter na kratko razložil tudi načrtovano praznovanje 30. obletnice delovanja Zveze veteranov.

Tekmovanje je potekalo na devetih strelskih linijah, streljalo se je na tarče za pištolo 500 x 500 mm na razdalji 25 m, s po 20 naboji, za oceno se je štelo 15 najboljših zadetkov.

Tri najboljše ekipe so prejele diplome in pokale ZVVS:

  1. OZVVS Bela krajina 1, 413 krogov
  2. OZVVS Dolenjska, 410 krogov
  3. UDVDR Zrinjski Frankopan Ozalj, Hrvaška, 386 krogov

Trije najboljši posamezniki so prejeli diplome in medalje ZVVS:

  1. Marko Grošič, OZVVS Dolenjska, 143 krogov
  2. Romano Milovac, UDVDR Ozalj, Hrvaška, 140 krogov
  3. Alojz Kovačič, OZVVS Krško, 140 krogov

Ostale ekipe: OZVVS Bela krajina 2, OZVVS Domžale, OZVVS Kočevje. OZVVS Krško, OZVVS Ljubljana in OZSČ Bela krajina pa so prejele zahvale za sodelovanje.

Na podelitvi nagrad se nam je pridružil tudi župan občine Črnomelj Andrej Kavšek, ki je ob tej priložnosti nagovoril tekmovalce in sodnike, čestital za uspešno izvršeno aktivnost in odlične strelske rezultate (tudi sam je strelec, a ne tako natančen…) in povabil vse še na tradicionalno prireditev Jurjevanje v Črnomlju.

Prijetno druženje smo zaključili na Turistični kmetiji Bahor na Tanči Gori ob slastni belokranjski pečenki in odlični pijači.

Podpredsednik ZVVS Slavko Malešič je ob tem naglasil, da bo tako tekmovanje pod pokroviteljstvom ZVVS postalo tradicionalno ob dnevu državnost in že zdaj povabil čim več območnih združenj veteranov na sodelovanje.

Vir: OZVVS Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj