Na vsebino

14. Dan za spremembe - Za(čutimo) dobro

14. Dan za spremembe - Za(čutimo) dobro je v HSD Metlika uspel. Za akcijo "Uredimo kotiček za razvedrilo in počitek" nam je bilo vreme naklonjeno in ob prijetnem druženju smo naredili, kar smo si zamislili. Podkrepljeni z Biserkinimi rogljički in Maričinimi pogačami (HVALA dekleti, zlate roke imata) so prostovoljci žagali, zbijali, brusili in barvali lesene palete, prostovoljke pa so se ukvarjale s semeni in sadikami. Posadili smo goji jagode in trajnice, ki bodo v koritih cvetele celo poletje. Ko so palete dobile končni izgled sedežev, smo reciklirali še staro vrtno garnituro in iz nje naredili ogrodje za visoke grede. Gugalnici sta dobili nove lesene sedeže. Dopoldan je minil v delovnem in pozitivnem vzdušju čutilo se je, da letošnji slogani niso le izreki na papirju, ampak jih upoštevamo, spreminjamo sebe in okolje in delamo dobro zase in za skupnost. Nekateri obiskovalci so prišli le mimo na sprehod (tudi s psom) in klepet ob ponudbi semen, drugi spet so se v Hiši ustavili za partijo šaha. Obiskal nas je tudi Vaš kanal...

Po končanem delu nam je zelo teknilo kosilo, ki ga je pripravil prostovoljec Mirko ob prijazni pomoči Anice, ki je naredila skutno zdrobove cmoke tako natančno, da smo posumili, da so prišli iz trgovine, strojno narejeni.

Zadovoljni smo z opravljenim delom in porodile so se nam zamisli za nadaljnje urejanje kotička za razvedrilo in počitek na vrtu HSD Metlika, saj želimo čutiti dobro skozi vse leto.

Hvala vsem prostovoljcem, ki ste si vzeli čas in sodelovali v akciji, hvala uporabnikom in obiskovalcem, da ste se nam pridružili.

Zahvaljujemo se Beti d.d. za podarjene palete in trgovini TOPDOM PE Metlika za donirani materijal in Vrtnarstvu in cvetličarstvu Šikonja za sadike in trajnice.

Vir: HSD Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj