Na vsebino

16 let Pravljičnega potujočega kovčka

V Knjižnici Črnomelj smo včeraj preko spleta zaključili še eno sezono družinskega branja in druženja ob pravljičnem potujočem kovčku. Letos je v projektu ponovno sodelovalo več kot 800 družin in preko 100 mentorjev iz skoraj vseh vrtcev in šol črnomaljske in semiške občine: Vrtec Otona Župančiča Črnomelj – enote Loka in Čardak, Vrtec Sonček Semič, Vrtec Dragatuš, Vrtec Stari trg, OŠ Mirana Jarca Črnomelj, OŠ Loka Črnomelj s PŠ Adlešiči in Griblje, OŠ Komandanta Staneta Dragatuš, OŠ Belokranjskega odreda Semič s PŠ Štrekljevec, OŠ Stari trg, OŠ Vinica in OŠ Milke Šobar-Nataše. Za zaključek smo vse sodelujoče otroke in mentorje nagradili s spletnim ogledom otroške risane serije Princ Ki-Ki-Do.

Projekt ima povezovalno vlogo, saj povezuje knjižnice, vrtce, šole in družine. Nekaterim družinam kovček s knjigami pomeni prvi in edini stik s knjigo in branjem.

V Knjižnici Črnomelj smo v novembru 2022 s kvalitetnimi knjigami napolnili 58 kovčkov. Vsebovali so 3 knjige, navodila in zvezek, ki je letos dobil enotno podobo z logotipom projekta.

Za letošnji zaključek smo se ob 10. uri najprej na ZOOM-u srečali otroci, učenci, mentorice in mentorji, ravnateljice in ravnatelji. Zahvalili smo se jim za sodelovanje in za letošnji finančni prispevek za zvezke in za tiskanje priznanj. Priznanja je oblikoval Roland Plut.

V nadaljevanju so si otroci preko povezave ogledali risanke, ki smo jih v sodelovanju z ZIK Črnomelj pridobili iz Kinodvora Ljubljana.

V knjižnici že snujemo načrte za prihodnje šolsko leto in se veselimo novih izzivov pri organizaciji bralnih projektov za otroke, mladino in odrasle. Predvsem si želimo več stikov v živo, tako da razmišljamo o tem, da bomo zaključno prireditev izpeljali v živo, tako kot pred koronskimi časi.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj