Na vsebino

Veselje mladosti 2023 – Odraščanje je poezija

V četrtek, 1. 6. 2023, smo imeli učenci OŠ Dragatuš in otroci iz enote vrtca pri OŠ Dragatuš zaključno šolsko prireditev Veselje mladosti. Povezovalca programa sta bila Nik Kobetič (6. r.) in Neja Fink (6. r.), ki sta pod budnim očesom učiteljice Nataše Podhostnik sestavila vezni tekst. Tema prireditve je bila »Odraščanje je poezija«.

Na začetku se nam je predstavila skupina Čebelice iz vrtca. Zapeli so pesem Njam njam njam (Damjana Urh) pod vodstvom Vesne Noč Pavlakovič in Alenke Šimec.

Za njimi se nam je predstavila skupina Muce iz vrtca, ki so nam zaplesali Račke. Na točko sta jih pripravili vzgojiteljici Vladimira Štrucl in Barbara Šuštarič.

Za vrtcem se je predstavil 1. razred s točko Lile Prap To je moj očka pod mentorstvom Sanele Majstorović.

Sledil je 2. razred, ki je zapel ljudsko pesem Na planincah pod vodstvom Mojce Pavlinič.

Učenci 3. razreda so nam zaplesali Makareno. Na to točko jih je pripravila njihova razredničarka Marija Vesna Frank.

Naslednja točka so bili Pevci ljudskih pesmi OŠ Dragatuš. Zapeli so nam pesem Lipica pod mentorstvom učiteljice Mojce Pavlinič, ki jih je spremljala na oprekelj. Pri petju se jim je pridružila učiteljica Maja Jelerčič Jesih.

Sledil je 4. razred, ki je zaplesal na pesem Zapleši z nami, med sabo so se predstavili s kratko pesmico, ki so jo sestavili sami. Na točko jih je pripravila razredničarka Ivanka Šuštarič.

S predstavitvijo so nadaljevali učenci 5. razreda, ki so se predstavili s pevsko-instrumentalno točko (Boris A. Novak: Nekoč in danes) pod mentorstvom razredničarke Maje Lamut.

Naslednjo točko je izvedel 6. razred z deklamacijo Pavčkovih pesmi v glasbeni spremljavi opreklja, tamburice in klaviature pod vodstvom razredničarke Jasmine Strugar.

7. razred je izvedel točko twirlinga z glasbeno spremljavo, nato pa je cel razred skupaj zapel pesem V dolini tihi. Na točko jih je pripravila razredničarka Maja Jelerčič Jesih.

Pod mentorstvom razredničarke Jožice Medvešek Grobovšek ter učiteljice Robertine Ladike Migalič so nam učenci 8. razreda predstavili točko Body precussion.

Punce 9. razreda smo zaplesale na pesem Gangam style pod mentorstvom razredničarke Ljiljane Jankovič, fantje pa so poskrbeli za tehnično pomoč na prireditvi in ozvočenje kot desna roka učitelja Srečka Dražumeriča.

Po točki 9. razreda se je odvila modna revija, ki je predstavljala različne države, pod vodstvom učiteljice Jasmine Strugar. Oblačila so izdelali učenci, ki obiskujejo LUK (likovno-umetniški krožek).

Za naslednjo točko so nam Pevci ljudskih pesmi OŠ Dragatuš in učiteljica Maje Jelerčič Jesih odpeli pesem Gora ta Banerina pod mentorstvom Mojce Pavlinič, ki jih je tudi tokrat spremljala na opreklju. Za konec pa nam je ravnatelj Stanislav Dražumerič podal govor.

Vsak otrok in učenec ter vzgojitelj in učitelj se je potrudil po svojih najboljših močeh in točko izvedel po načrtih. Program je bil zanimiv in pester.

Učenci smo pred prireditvijo kot vstopnico razdelili šolsko glasilo Dragatušec, ki smo ga ustvarjali šolski novinarji skozi vse šolsko leto pod mentorstvom učiteljica Nataše Podhostnik. Hvala vsem obiskovalcem in hvala za dobrodelne prispevke.

Vir: OŠ Komandanta Staneta Dragatuš
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj