Na vsebino

23. redna seja Občinskega sveta Občine Metlika

Včeraj je na Občini Metlika potekala 23. redna seja Občinskega sveta Občine Metlika, na kateri je bilo obravnavanih 15 točk dnevnega reda.

Občinski svet je v prvi in drugi obravnavi sprejel spremembe in dopolnitve Odloka o gospodarskih javnih službah v Občini Metlika ter spremembe in dopolnitve Odloka o ravnanju s komunalnimi odpadki v Občini Metlika. Župan je prisotne seznanil s predlogom rešitev kratkoročnega in dolgoročnega izvajanja gospodarske javne službe obdelave in odlaganja komunalnih odpadkov ter s potrebnimi aktivnostmi za njihovo izvedbo. Občinski svet je ob tem potrdil vključitev Občine Metlika pri kratkoročnem in dolgoročnem sodelovanju na področju ravnanja z odpadki med regijskima centroma RCERO Ljubljana in RCERO Dolenjska ter pri izgradnji objekta MBO na Leskovcu.

Na seji so bila sprejeta poročila o revidiranju Osnovne šole Metlika, Osnovne šole Podzemelj ter Občine Metlika, letna poročila javnih zavodov v občini za leto 2017 ter letno poročilo javnega podjetja Komunala Metlika d. o. o. za leto 2017. Sprejet je bil tudi zaključni račun proračuna Občine Metlika za preteklo leto.

Občinski svet Občine Metlika je sprejel sklep o začetku postopka priprave Občinskega podrobnega prostorskega načrta Brezovica. Soglasno je bil sprejet Pravilnik o sofinanciranju obnove stavbne kulturne dediščine v občini Metlika ter spremembe in dopolnitve Pravilnika o sprejemu otrok v Otroški vrtec Metlika.

Obravnavane in soglasno so bile sprejete štiri premoženjsko pravne zadeve. V sklopu kadrovskih zadev pa je Občinski svet podal pozitivno mnenje k imenovanju Mojce Stopar Zevnik za direktorico Doma starejših občanov Metlika ter pozitivno mnenje k imenovanju Željke Janjac za ravnateljico Osnovne šole Metlika. Soglasno sta bila sprejeta sklep o imenovanju Občinske volilne komisije ter sklep o imenovanju Posebne občinske volilne komisije, zaradi podane odstopne izjave članice Sveta zavoda Otroškega vrtca Metlika, pa je bila na to mesto imenovana nadomestna članica.

Vir: Občina Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj