Na vsebino

Akcija za pomoč Ukrajini še traja

Zbiranje pomoči v Metliki. Foto: RK Metlika
Zbiranje pomoči v Metliki. Foto: RK Metlika

Rdeči križ Metlika in Rdeči križ Črnomelj sta se pretekli teden pridružila vseslovenski akciji zbiranja humanitarne in materialne pomoči za prebivalce Ukrajine ter begunce v drugih državah. Vse, ki bi želeli pomagati, pa tega še niste utegnili, obveščajo, da je akcija zbiranja humanitarne pomoči podaljšana do petka, 18. marca.

V skladišču Rdečega križa Metlika pomoč zbirajo vsak dan med 10. in 12. uro ter med 15. in 17. uro. Vsa zbrana pomoč bo v sodelovanju s Civilno zaščito konec tedna odpeljana v logistični center Roje v Ljubljani.

Rdeči križ Črnomelj pa v tem tednu zbira pomoč po predhodni najavi na telefonski številki (07) 30 51 451.

Na podlagi priporočil trenutno zbirajo higienske pripomočke, komplete prve pomoči in material za prvo pomoč ter prehranske izdelke z daljšim rokom trajanja, vsaj pol leta pred iztekom roka uporabe. Oblek, čevljev, posteljnine, odej in spalnih vreč v tem trenutku ne zbirajo. Naprošajo, da podarite le stvari s seznama, saj bo tako zbrana pomoč odgovarjala na potrebe ljudi v stiski in se ne bo po nepotrebnem kopičila v skladiščih.

Denarna pomoč

Kdor želi pomagati prizadetim v Ukrajini, lahko prispevek za akcijo »Pomoč Ukrajini« nakaže na TRR Rdečega križa Slovenije SI56 0310 0111 1122 296, sklic S100 96889, koda namena CHAR ali Slovenski karitas, TRR SI56 0214 0001 5556 761, sklic SI00870, koda namena: Pomoč Ukrajini.

Uporabniki mobilnih storitev A1, Telekom, Telemach in T-2 lahko prispevajo tudi s poslanim sms sporočilom na 1919 z besedo BEGUNCEM, s čimer prispevajo en evro, ali BEGUNCEM5, s čimer prispevajo pet evrov.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj