Na vsebino

Aktivnosti ob rožnatem oktobru

Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj se je v sodelovanju z Europa Donna Slovenija in Društvom onkoloških bolnikov Slovenije, skupino za samopomoč bolnikov z rakom Črnomelj tudi letos vključil v aktivnosti ob rožnatem oktobru.

Včeraj je je v Kulturnem domu Črnomelj mag. kineziologije Darjan Spudić pripravil strokovno predavanje o različnih oblikah vadbe, s katerimi krepimo oziroma ohranjamo zdravje. Uvodoma so se udeleženci preizkusili v praktičnih vajah za ogrevanje, motoriko in koordinacijo. Praktična vadba je potekala na vrtu za Kulturnim domom, kjer so drevesa oblečena v rožnate pletenine. Pri izdelavi pletenin so sodelovale članice Univerze za tretje življenjsko obdobje in študijskih krožkov ZIK Črnomelj, članice Društva onkoloških bolnikov Slovenije, skupine za samopomoč bolnikov z rakom Črnomelj ter stanovalke in zaposlene Doma starejših občanov Črnomelj. V pripravo dogodka so se vključili tudi udeleženci programa socialne aktivacije na ZIK Črnomelj.

Zaključni del dogodka je bila projekcija dokumentarnega filma belokranjske režiserke Maje Weiss, My Way 50 – Med iskanim in najdenim svetom.

Vir: ZIK Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj