Na vsebino

Bela krajina na najpomembnejšem turističnem sejmu v Sloveniji

Minuli teden se je Bela krajina predstavljala na najpomembnejšem turističnem sejmu v Sloveniji, Alpe Adria na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Slovenski oziroma domači gosti so ključni obiskovalci Bele krajine, v letu 2023 so ustvarili 66.858 nočitev, kar predstavlja kar 69 odstotkov vseh nočitev v destinaciji.

Bela krajina se je predstavljala vse štiri dni na stojnici združenja Slovenia Outdoor, kjer smo beležili izredno povpraševanje po pohodnih in kolesarskih poteh ter ostali ponudbi na prostem.

V petek in soboto smo izvajali nagradno igro s kolesom sreče, za kar se zahvaljujemo ponudnikom za prispevanje dobitkov: Hiša dobrot Bele krajine, Gostilna Badovinac, Krajinski park Lahinja, Mestna muzejska zbirka Črnomelj, Kolpa Adventures, Resort Village Majer ter festivalu Jurjevanje.

Na razstavnem prostoru Slovenske turistične organizacije so bile prisotne članice Združenje Zgodovinskih Mest Slovenije, kjer sta Belo krajino predstavljali mesti Metlika in Črnomelj. V sredo in četrtek je bila na stojnici Metlika (Zavod za turizem, kulturo, šport in mladino Metlika), v petek in soboto pa Črnomelj (RIC Bela krajina).

Petkova promocija 60. Jurjevanja v Beli krajini je bila uspešna. Iz medijske hiše Planet TV so prišli posneti nastop Folklorne skupine Dragatuš, tako da si bomo dogajanje na sejmu in nekaj besed o našem najstarejšem folklornem festivalu lahko pogledali na domačih zaslonih.

Obiskovalci so si lahko odtrgali kos tradicionalne belokranjske pogače, poskusili tudi ajdovo povitico ter nazdravili z belokranjsko žlahtno kapljico. Za dobrote se zahvaljujemo Bernardi iz BIBI turizem - Belokranjsko izročilo, Vinski klet Metlika in Vina Šturm.

V soboto se je predstavila Spominska hiša Otona Župančiča. Iz Vinice so se pripeljali Oton Župančič, Ciciban in čebela. Skupaj z otroki so sestavljali puzzle, poslušali pesmi iz zbirke Mehurčki in reševali Župančičeve uganke. Najhitrejši so prejeli tudi praktično nagrado.

Predstavitev kolektivne blagovne znamke Belokranjsko je potekala v petek na razstavnem prostoru Mreže TKBZ. Obiskovalci so lahko degustirali izdelke Oljarne Pečarič.

Zahvaljujemo se vsem udeležencem pri izvedbi promocije Bele krajine na sejmu.

Vir: RIC Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj