Na vsebino

Belokranjska cepilna centra odprta tudi čez vikend

Ministrstvo za zdravje je na četrtkovem sestanku vodstva zdravstvenih domov in bolnišnic prosilo, da cepilne centre odprejo tudi ta konec tedna. Zaradi razmeroma malo časa za pripravo in zagotovitev kadra za cepljenje proti covidu-19 je bilo neuradno na sestanku tudi nekaj nasprotovanja, poroča STA. Ta konec tedna bosta tako za cepljenje brez naročanja odprta tudi cepilna centra v Črnomlju in Metliki.

V Zdravstvenem domu Črnomelj bo cepljenje proti covidu-19 potekalo v soboto od 9. do 15. ure in v nedeljo od 8. do 13. ure. Cepljenje je namenjeno vsem, ki nanj še niso naročeni in bi se želeli zaščititi. S seboj prinesite kratico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument. Iz ZD Črnomelj še sporočajo, da je tretja obnovitvena doza namenjena starejšim od 70 let, ranljivim kroničnim bolnikom, ne glede na starost ter vsem, ki so opravili osnovno cepljenje od katerega je minilo vsaj šest mesecev.

Možnost cepljenja ta konec tedna nudijo tudi v cepilnem centru Zdravstvenega doma Metlika, kjer bodo v soboto in nedeljo cepili med 8. in 20. uro oziroma do porabe zalog. Na razpolago sta cepivi Pfizer in Janssen, so sporočili iz ZD Metlika.

Zanimanje za cepljenje v zadnjih dneh sicer narašča. Vlada je sporočila, da je s prvim odmerkov cepiva proti covidu-19 cepljenih že 60 odstotkov odraslih prebivalcev Slovenije. V črnomaljski in semiški občini je po zadnjih podatkih polno cepljenih dobrih 40 odstotkov ljudi, na Metliškem pa je ta odstotek 43.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj