Na vsebino

Belokranjska jesen 2022

V sklopu občinskega praznika Občine Semič je med 17. in 22. oktobrom v Domu paraplegikov v Semiču, potekala tradicionalna jesenska likovna kolonija Belokranjska jesen 2022. Slikarji Likovne sekcije Zveze paraplegikov Slovenije so se pod mentorskim vodstvom Rassa Causeviga in Ljudmile Turk izpopolnjevali v olju in akrilu na platno, akvarelu ter risbi z ogljem. Sončni in še vedno topli dnevi so kar sami vabili slikarje na plano, kjer so s čopiči in lopaticami nanašali jesenske odtenke barv na platna in papir. Nastale so čudovite slikarske upodobitve belokranjske pokrajine in tihožitij. Delavnice sta si ogledala tudi semiška županja Polona Kambič ter priznani čebelar Andrej Sever iz Metlike.

Kolonije so se udeležili člani mednarodnega združenja, ki slikajo z usti ali nogami: Dragica Sušanj, člana našega društva Željko Vertelj, Benjamin Žnidaršič ter slikarke in slikarji Jožica Ameršek, Ljudmila Turk, Dominik Lozar, Miran Jernejšek, Ivan Regoršek in vodja likovne sekcije Metod Zakotnik. Za nemoten potek kolonije in dobro razpoloženje so poskrbeli kuhar Marvin Colja ter pomočniki Igor Turk, Ivanka Jernejšek, Nada Logar, Nina Petrovčič, Blaž Hudelja in Mili Lozar.

Likovno kolonijo je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije podprl Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

Vir: https://www.zveza-paraplegikov.si/sl/novica/končane-likovne-delavnice-v-semiču?fbclid=IwAR0hKUe2tO-2inEIcD1qp464EYg9tZW9SEeTXUxNxg7DrhloUDBXNwCnAcI

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj