Na vsebino

Belokranjski častniki na strokovni ekskurziji v Kranju

Območni združenji Zveze slovenskih častnikov Bela krajina in Novo mesto sta v ponedeljek, 17. aprila, izpeljali skupno strokovno ekskurzijo v Kranj.

Tu smo se v vojašnici Petra Petriča najprej seznanili z organiziranostjo, vlogo in nalogami Logistične brigade Slovenske vojske, nato pa smo udeleženci izmenično v dveh skupinah preizkusili lasersko streljanje v sobnem strelišču. Ogledali smo si tudi bogato in zanimivo muzejsko zbirko Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Kranj o razvoju Teritorialne obrambe na Gorenjskem, njeni vlogi v osamosvojitveni vojni '91 ter preoblikovanju Teritorialne obrambe v Slovensko vojsko.

Po dobrem vojaškem kosilu smo si ogledali še rove pod starim delom Kranja, ki so bili zgrajeni med drugo svetovno vojno v le treh mesecih.

Najlepše se zahvaljujemo poveljniku logistične brigade, polkovniku Franju Lipovcu in njegovim sodelavcem, za prijazen sprejem, predstavitev in novo strelsko izkušnjo. Velika hvala tudi predsedniku in podpredsedniku kranjskih veteranov za zanimivo vodenje skozi muzej ter vodniku podzemnega kranjskega doživetja. Ni čudno, da smo se v Novo mesto in Belo krajino vračali polni vtisov in dobre volje.

Vir: Območno združenje Zveze slovenskih častnikov Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj