Na vsebino

Belokranjski turistični vodniki na strokovno ekskurzijo v Prekmurje

Že tri leta se je v Društvu lokalnih turističnih vodnikov Bele krajine porajala želja po ekskurziji v Prekmurje in ta želja se je s sodelovanjem Turističnega društva Vigred Metlika in Turističnega društva Črnomelj končno uresničila minulo soboto. Najprej smo se v Lendavi povzpeli na razgledni stolp Vinarium. Žal zaradi slabega vremena razgled ni bil najlepši. Uživali pa smo na naslednjem postanku, ogledu tropskega vrta orhidej v Dobrovniku.

Pot smo nadaljevali v Bogojino, kjer smo si ogledali Plečnikovo cerkev. Na naslednjem postanku v Lipovcih nam je gospa Žužek predstavila izdelavo in izdelke iz slame. Kdo so bϋjraši, pa smo nato kmalu izvedeli v Ižakovcih, otoku ljubezni. Poskusili smo bϋjraško malico (popečen kruh z namazanim česnom in zaseko) in ljubezenski napoj ter se popeljali z brodom.

Navdušeni nad »otokom ljubezni« smo pot nadaljevali v Ljutomer, središče Prlekije, si ogledali lončarsko obrt Žuman in nato v zidanici Malek na Jeruzalemu pokušali vina značilna za ormoško-jeruzalemsko vinorodno področje.

Prekmurci in Prleki so dobro poskrbeli tudi za naše želodce z dobrotami: bujto repo, bogračem, prleško gibanico …

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj