Na vsebino

Belokranjski turizem bo prijazen do lokalnega prebivalstva

Deležniki belokranjskega turizma smo si četrtkove popoldanske ure rezervirali za delavnico Strategija razvoja belokranjskega turizma do leta 2029. Kolegi iz Zavoda Novi turizem turizem & Zavoda Tovarna trajnostnega turizma GoodPlace so po evalvaciji Strategije razvoja turizma med leti 2018 - 2022 pripravili nove smernice, ki so nam lahko steber opore v prihodnjih letih in nas usmerjajo v ustvarjanje turistične destinacije, kot si je želimo. Predstavljene smernice in aktivnosti so oblikovane v skladu z lani sprejeto Strategijo slovenskega turizma 2022 – 2028.

V prihodnosti si obetamo desezonalizacijo destinacije, kar pomeni, da bomo v mesecih izven glavne poletne sezone privabljali obiskovalce in jim ponudili različne aktivnosti v naravi, doživetja in produkte, ki bodo pripomogla tudi k daljšanju bivalne dobe pri nas.

Skupaj smo močnejši. Sodelovanje med upravljalci belokranjskega turizma in ponudniki bomo v prihodnji letih okrepili ter se povezali na vseh nivojih, hkrati pa bomo delovali trajnostno in sledili zeleni shemi slovenskega turizma, za ohranjanje narave in kulturne dediščine.

Ukrepi, ki jih bomo izvajali se bodo navezovali na razbremenitev reke Kolpe ter izboljšavo kakovosti storitev v vseh segmentih turističnega sektorja. Turizem, ki ga bomo ustvarjali, bo prijazen do lokalnega prebivalstva.

Ponudniki, ki so se na delavnico odzvali, so aktivno postavljali vprašanja in pomisleke, ter debatirali o ukrepih prihodnje Strategije razvoja turizma destinacije Bela krajina, ki se je nadaljevala v novem multimedijskem prostoru Podjetniškega inkubatorja Bela krajina.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj