Na vsebino

Bo grajski atrij v Črnomlju kdaj pokrit?

Ob obiskih letošnjih dogodkov Črnfesta se z mnogimi obiskovalci pogovarjamo o izjemnem grajskem dvorišču. V tem tednu imajo organizatorji kar veliko sreče z vremenom. Toda si predstavljate festival v času večdnevnih obilnih padavin ali pa samo dnevnih plohic?

Z obiskovalci letošnjih dogodkov si delimo mnenje, da bi se morala nad samim prizoriščem urediti streha, verjetno platnena, ki bi se ob slabem vremenu lahko odprla in nato znova zaprla. Vemo, da ta ideja obstaja že nekaj časa, vendar posluha za to v preteklosti ni bilo. V kabinet črnomaljskega župana smo zato naslovili vprašanje, ali je v sklopu trenutnih del dokončne ureditve atrija, grajske kleti in pritličnih prostorov, ki potekajo v okviru projekta Branilci krone in meja, načrtovano tudi kaj v tej smeri.

"Zavedamo se potrebe po nadkritju atrija in izdelanih je že nekaj variant, vendar trenutno v tem projektu ni predvidena izvedba. Prizadevamo si, da v nadaljnjem urejanju to tudi izvedemo," je bil jedrnat odgovor s strani črnomaljske občine.

Kaj pa menite vi, občani? Se vam zdi smiselno, da se uredi možnost nadkritja v primeru slabega vremena? Na kakšen način? Veseli bomo tudi mnenja organizatorjev.

"Prizadevamo si ..." ne pove kaj veliko oz. nam je povečini jasno, da se v tej smeri še dolgo ne bo zgodilo nič. Mogoče pa ta kratek sestavek le pripomore k premiku?

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj