Na vsebino

Bo občina Črnomelj dobila 14. krajevno skupnost?

Črnomaljski občinski svetniki so na svoji zadnji seji ponovno obravnavali pobudo za ustanovitev nove krajevne skupnosti Tanča Gora in tokrat odločili, da se postopek za njeno ustanovitev nadaljuje.

Pobuda za ustanovitev KS Tanča Gora, ki bi obsegala vasi Tanča Gora, Kvasica in Dragovanja vas, sega v leto 2020, ko jo je prvič obravnaval občinski svet. Nato je za navedena naselja župan prve zbore krajanov sklical lani septembra, drugič pa letos aprila, ko so s predpisano večino sprejeli odločitev, da se omenjena tri naselja, ki štejejo okrog 380 prebivalcev, izločijo iz sedanje KS Dragatuš in se ustanovi nova KS Tanča Gora.

Svetniki nato na majski seji pri spremembi občinskega statuta, pobude krajanov treh vasi za ustanovitev nove KS Tanča Gora, niso sprejeli. Za potrebno dvotretjinsko podporo so zmanjkali trije glasovi. A pobudniki niso obupali in že naslednji dan so z zbranimi 72 podpisi (v prvo so jih zbrali 40) vložili novo pobudo za ustanovitev lastne krajevne skupnosti. Slednjo so tokrat svetniki podprli, kar pomeni, da se prične nov postopek za ustanovitev krajevne skupnosti.

Novi krajevni skupnosti bi po občinskem razdelilniku letno pripadlo skoraj pet tisoč evrov proračunskega denarja. Kot ena od 14 krajevnih skupnosti, bi bili po mnenju pobudnikov bolj v stiku z lokalno skupnostjo pri prizadevanjih za ureditev vaškega igrišča, cestnih odsekov in še česa. Po njihovem namreč sredstev, ki so se v preteklih letih stekala na račun KS Dragatuš, pri njih ni bilo kaj dosti čutiti.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj