Na vsebino

Božična zGodba črnomaljskih godbenikov

Foto: Godba Črnomelj
Foto: Godba Črnomelj

Člani Godbe Črnomelj vsako leto običajno pripravijo dva večja samostojna koncerta, za povrh pa še kakšnega promenadnega. Najbolj pomemben je tisti ob božično-novoletnih praznikih, za katerega skrbno izberejo program in se nanj še posebej zavzeto pripravljajo.

Letošnjo tradicionalno praznično zGodbo so črnomaljski godbeniki začeli pripovedovati že dva tedna pred božičem. Številno občinstvo v športni dvorani OŠ Mirana Jarca Črnomelj je prisluhnilo pestremu koncertnemu programu, ki ga je znova sestavil dirigent Iztok Štrucelj. Slednji se že 12 let uspešno trudi nadaljevati glasbeno zgodbo črnomaljske godbe.

V prvem delu koncerta so se godbeniki predstavili s skladbo Jožeta Privška s kratko uverturo slovenskih ljudskih. Letošnjo zgodbo sta v nadaljevanju z godbeniki pisala še skladatelja Jan van der Roost in Thomas Doss. Prvi je občinstvo popeljal v svet pet osminskih in sedem osminskih ritmov Izraelske dežele, drugi pa na popotovanje po mistični reki.

V drugem delu koncerta se je godbenikom pridružila domača vokalno-instrumentala zasedba Akustični, ki je bila z ritmi bossa nove pravšnja glasbena kulisa za božično zgodbo.
Zapela sta tudi Bruno Konda in Sara Cajnar.

Koncert so člani ene najstarejših godb na Slovenskem, ki neprekinjeno deluje že 156 let, zaključili z božičnimi zimzelenčki in pred prihajajočimi prazniki dodobra ogreli srca navdušenih obiskovalcev.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
65
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj