Na vsebino

"Brez učiteljic in učiteljev ni izobraževanja"

Tako se glasi letošnje geslo ob svetovnem dnevu učiteljev. Unesco je 5. oktober leta 1993 na Mednarodni konferenci o izobraževanju v Ženevi prav ta dan razglasil za Svetovni dan učiteljev. Na ta dan je bil leta 1996 sprejet dokument Priporočila o položaju učiteljev, ki veljajo še danes. Priporočila jasno določajo pravice in dolžnosti vzgojiteljev in učiteljev ter govorijo o položaju, ki bi ga ti glede na zahtevnost dela, ki ga opravljajo, morali imeti v družbi.

Ta dan praznujejo v več kot 100 državah po svetu. V Sloveniji praznik učiteljev obeležimo s tradicionalno podelitvijo nagrad Republike Slovenije na področju šolstva, ki se podeljujejo od leta 1966.

Na Osnovni šoli Milke Šobar - Nataše je bilo ob svetovnem dnevu učiteljev slišati veliko smeha, petja in klepeta. Tako kot vsak dan smo učitelji učencem pripravili poučne, zabavne, zanimive in razgibane ure. Tako učitelji kot učenci smo preživeli lep dan.

Vokalna skupina Devojke, ki jo sestavljajo učiteljice naše šole, se je na ta dan že četrto leto zapored odpravila na 8. koncert učiteljskih pevskih zborov Slovenije. Letošnja tema koncerta je bila ljubezen. Prav zaradi tega je bil nastop toliko bolj poseben, saj smo se v Slovenski Filharmoniji zbrali učitelji in učiteljice, ki nas skupaj druži ljubezen do petja in poučevanja.

Vsem učiteljem in učiteljicam čestitamo ob njihovem prazniku in se jim zahvaljujemo za ves trud.

Vir: OŠ Milke Šobar - Nataše

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj