Na vsebino

V Lokvah zasegli orožje in prijeli tihotapca. V Vinici krepko pijan voznik.

Policijska postaja Črnomelj v Lokvah. Foto: A.R.
Policijska postaja Črnomelj v Lokvah. Foto: A.R.

Črnomaljski policisti so zaradi suma posesti nezakonitega orožja pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja osumljenca iz Lokev. Našli in zasegli so pištolo ter 23 nabojev. Zoper osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.

Za volanom z 2,8 promila alkohola

Črnomaljski policisti so bili v soboto okoli 15. ure obveščeni o nenavadnem ravnanju voznika osebnega avtomobila na območju Vinice, ki naj bi ustavljal druge voznike, jih spraševal, kje se nahaja, deloval naj bi zmedeno. Policisti so voznika osebnega avtomobila izsledili in med postopkom ugotovili, da gre za 62-letnega državljana Hrvaške, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,34 miligramov alkohola (2,8 promila). Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in zaradi kršitev privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Ukradli denarnice in ovce

V Semiču je minuli petek med 14. in 17. uro neznanec izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev, skozi garažna vrata vstopil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore ter ukradel tri denarnice z dokumenti in gotovino.

S pašnika na območju Žuničev pa je med 1. in 6. oktobrom nekdo odtujil dve ovci. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 600 evrov.

Prijeli tihotapca, ki je prevažal 12 tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog na območju Lokev v soboto okoli 12. ure kontrolirali voznika osebnega avtomobila BMW X5 poljskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 39-letni državljan Poljske v vozilu prevaža 12 državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Tri tujce je sprovajalec prevažal v prtljažniku.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 6. in 9. oktobrom na območju Žuničev, Dalnjih Njiv in Zilj izsledili in prijeli 18 državljanov Maroka, na območju Rakovca v metliški občini pa pet državljanov Pakistana in državljana Indije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Postopki s tujci še potekajo.

Vir: PU Novo mesto

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj